Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Deinze groeit: 130 nieuwe woningen

Deinze is een stad die leeft en groeit, een stad die voorzien is van een uitgebreid centrum met tal van scholen, winkels, sportfaciliteiten en werkgelegenheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Deinze voorziet in woonuitbreiding. Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, koos ervoor om hier hun nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Zijde’ te vestigen.


Dit project situeert zich in de Poelstraat en dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger een zijdeweverij actief was. Het project is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen Woningbouw Huyzentruyt en het architectenbureau ‘Architecten Cnockaert uit Kortrijk.’, zegt Joris Ockier, commercieel directeur van het bedrijf. ‘Een harmonieus maar toch gevarieerd straatbeeld is het resultaat. En dit is niet de enige troef van deze prachtige verkaveling! De site heeft een toplocatie – vlakbij het centrum en toch rustig gelegen.’

Die rust moet vooral gerespecteerd blijven – zo vonden de ‘bedenkers’ van dit nieuwe, grootse project. 130 woningen is niet niets, maar wanneer je de plannen bekijkt, zie je inderdaad een gevarieerde mix aan woningen met centraal een groenplein.

‘Het groenplein is het hart van de nieuwe verkaveling, ‘vervolgt Joris Ockier. ‘De indeling en de beplanting ervan, werd dan ook goed overdacht. Ook hier zien we dat deze verkaveling bestemd is voor het huisvesten van een brede sociale mix: er worden speeltoestellen, zandbakken, wandelpaden en zelfs een petanqueterrein voorzien. Zowel jong als oud kan hier zijn gading vinden.

Verder werd ook goed nagedacht over de keuze van de beplanting. Hierbij ging de voorkeur onder andere uit naar een aantal Japanse bomen zoals de Japanse Iep, de Noordjapanse Kerselaar en magnolia.’

De commercialisering van ‘De Nieuwe Zijde’ start op 14 september. Die avond is een informatie sessie voorzien die plaats vindt in het buurtcentrum ‘De Rekkelinge’ (Désiré Delcroixstraat 1A) te Deinze. De sessie start om 19.00u. 


Meer info: Groep Huyzentruyt

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in