Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Compacte kijkwoning met laag energieverbruik in Werchter

Dewaele Houtskeletbouw heeft zopas een nagelnieuwe kijkwoning in Werchter geopend. De modelwoning heeft een expressief en compact ontwerp en is volgens Dewaele uitmuntend geïsoleerd. Binnen verrast de woning door de grote ruimte. Met een E-peil 10!

Het ontwerp is al even eenvoudig als ingenieus: een rechthoekige benedenverdieping in donkerbruin, voegloos metselwerk die wordt gecombineerd met een eveneens rechthoekig, overkragend volume dat is bekleed met een natuurkleurige lamellenstructuur in cederhout. Zo valt alle aandacht op de pure lijnen van het ontwerp en op de weloverdachte, compacte vormgeving, de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning.
 

Kijkwoning met K-peil K21

Binnenin verrast de woning door het groot gevoel van ruimtelijkheid, de aantrekkelijke kleuren, de ruime kelder, de originele trap, de superfunctionele keuken, de stijlvolle badkamer, de onderhoudsvriendelijke kinderbadkamer, en nog zoveel meer. Ontdekt u het zelf maar! Ga zeker ook eens naar de tuin.

Om de energiebehoefte maximaal terug te dringen, zijn de spouwmuren geïsoleerd met 12 cm minerale wol en een dubbele laag platen van resolhardschuim, in het dak zitten 12 cm minerale wol plus 20 cm polyurethaan, op de vloerplaat ligt 20 cm polyurethaan, en de ramen hebben driedubbele beglazing. Dat brengt het K-peil van de modelwoning op 21. Dat is de ruim onder de huidige norm van maximum 40.

Verwarmen met warmtepomp

Bijzondere aandacht ging ook naar een optimale luchtdichtheid. Daartoe werd scherp toegezien op het zorgvuldig afdichten van de aansluitingen tussen ramen en wanden en ter plekke van de doorboringen voor de technieken. Gezien de uitstekende isolatie en luchtdichtheid van de woning, is de warmtevraag gering.

Een warmtepomp, waarvan de elektriciteitsbehoefte wordt ingevuld door fotovoltaïsche zonnepanelen, brengt de vloerverwarming op temperatuur op een bijzonder energiezuinige manier. De geïntegreerde boiler levert sanitair warm water en wordt in hoofdzaak gevoed door thermische zonnepanelen.
 
Dankzij een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie wordt de restwarmte uit de afgezogen lucht teruggewonnen, en kunnen de warmteverliezen nog meer worden beperkt. Dat resulteert in een buitengewoon laag E-peil van 10. De huidige maximaal toegelaten waarde is E70. Architect van dit bijzondere huis is Willem De Smet.

Over Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Bouwbedrijven heeft meer dan een halve eeuw ervaring in houtskeletbouw en is een specialist in houtskeletbouw. Dewaele Bouwbedrijven koppelt een toekomstgerichte kijk op comfortabel en energieverstandig wonen aan een buitengewone flexibiliteit. Flexibiliteit in de mate van afwerking, gaande van een ruwbouw tot een volledig afgewerkte woning. Flexibiliteit ook in de graad van energiezuinigheid: Dewaele biedt onder andere twee wandconcepten aan, de ene nog zuiniger dan de andere. Flexibiliteit ook op het vlak van architectuur. Een trendy hedendaagse villa of een pastoriewoning … Ons bouwsysteem houdt geen enkele beperking in. U kan bij ons terecht met zowel een afgewerkt architectenplan als met een vage bouwwens.
 
Meer weten?

Dewaele Bouwbedrijven
Kijkwoning Werchter

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in