Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

CEBEC lanceert consumentenwebsite over veiligheid elektrische producten

CEBEC, het Belgische keurmerk voor elektrische veiligheid heeft een nieuwe website on line gebracht om de consument nuttige informatie en tips aan te reiken over het correct gebruik van elektrische apparaten.

www.cebec.sgs.com/consumenten is het nieuwe kanaal van Cebec om de consument te informeren over het correct gebruik van elektrische apparaten aanbieden. Die komt immers nog te vaak in aanraking met onveilige producten of kent niet altijd de veiligste manier om met elektrisch materiaal om te gaan. De webstek heeft in de eerste plaats een voorlichtende functie: de bezoeker vindt er een antwoord op veelgestelde vragen, maar ook nuttige tips die vaak voorkomende ongevallen moeten helpen voorkomen.

Gecertificeerde producten
Een van de primaire doelstellingen van de website is de consument op de voordelen van een gecertificeerd product te wijzen, en de aandacht vestigen op de risico’s die kunnen gepaard gaan met elektrische apparatuur. Statistieken tonen immers aan dat elektrische apparaten een rol spelen in 15% van de ongevallen in de privésfeer. Serieuze fabrikanten bieden kwaliteitsproducten aan, die aan zware tests onderworpen werden. Maar er zijn ook minder scrupuleuze fabrikanten die, als gevolg van de globalisering van de markt, goedkope importproducten aanbieden die niet altijd conform zijn met de vooropgestelde normen. Ook de installateurs willen zeker zijn dat ze met kwaliteitsmateriaal werken, zodat de installaties die ze bouwen voldoen aan de regels van het AREI. Elk jaar worden toestellen van de markt gehaald omdat hun veiligheid te wensen overlaat. Daarom wordt ook het verschil tussen gecertificeerde en verboden producten uitdrukkelijk benadrukt op de website.

Tips en informatie
De meest voorkomende elektrische risico’s worden op de website besproken en van bijkomende uitleg voorzien. Ook een overzicht van pictogrammen, labels en veiligheidstekens ontbreekt niet. Verder biedt de site info over stopcontacten, binnen- en buitenverlichting, huishoudapparatuur, badkamers en speelgoed. Er is ook aandacht voor de milieuvriendelijkheid van elektrische producten. Bovendien is er een interactief gedeelte voorzien: aan de hand van 20 vragen kunnen bezoekers een veiligheidscheck doen om te testen of hun woning aan enkele noodzakelijke veiligheidsvoorwaarden voldoet. Er is ook nog een overzicht van handige links naar andere organisaties die bijdragen aan de veiligheid van de consument.

Meer info: www.cebec.sgs.com/consumentenMis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in