Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Bostoen opent eerste passief kijkwoning in Oostende

Bostoen heeft zijn eerste passief kijkwoning in Oostende geopend. Deze maakt deel uit van een prestigieus project van niet minder dan 275 passiefhuizen voor de badstad.


“Bostoen heeft zijn eerste passief kijkwoning in Oostende geopend, ondertussen onze derde passief kijkwoning in Vlaanderen, en er volgen nog vijf bijkomende,” aldus Stephan Bostoen, CEO van Bostoen. “Momenteel hebben we 257 passiefhuisprojecten opgestart in Vlaanderen, waarvan er al 1/3 verkocht is. Dat we deze passief kijkwoning mogen openen in de aanwezigheid van Vlaams Minister van Energie Freya Van Den Bossche en Johan Vande Lanotte is een hart onder de riem voor iedereen die actief is in de passiefhuissector. Bostoen maakt passief wonen betaalbaar voor het grote publiek. Het is dan ook een eer om als rolmodel te fungeren voor de haalbaarheid van de nieuwe normen en doelstellingen die door de (Vlaamse) regering vooropgesteld worden.”

Eerder gaf Minister Van Den Bossche reeds aan België voor te bereiden op de Europese doelstelling van een “bijna-energieneutrale woning” tegen 2021 door vanaf 2014 nieuwe normen en doelstellingen te introduceren.


Pionier in groene innovatie

Bostoen is een pionier in groene innovatie. Het bouwbedrijf uit Drongen positioneert zich op de markt als bouwreferentie in Vlaanderen, en dat al sinds 1982. Ondertussen staat Bostoen ook bekend als referentie in de passiefbouw. Bostoen lanceerde in februari 2009 haar eerste, gecertificeerde bakstenen passief kijkwoning in Lochristi, een primeur voor Vlaanderen. De firma startte daarop met de realisatie van een honderdtal passiefhuizen die allemaal gegarandeerd het passiefhuiscertificaat behalen. In hetzelfde jaar, kondigde Bostoen ook de eerste traditioneel gebouwde duurzame woonwijk aan. Ondertussen krijgen ook de eerste plannen rond de energiepositieve woning vorm.

De passief kijkwoning maakt deel uit van de verkaveling aan de Prins Roselaan in Oostende.

Meer info: Bostoen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in