Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

BIK bouwt lage energie woningen in Bornem

BIK Woningen, onderdeel van de Groep Huyzentruyt, realiseert vier moderne lage energie woningen in Bornem in samenwerking met gemeente Bornem, Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) en B5 architecten.

Op vraag van gemeente Bornem werd een wedstrijd uitgeschreven door Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) voor een terrein gelegen in de Omgangstraat te Mariekerke - Bornem. De jury beoordeelde de inzendingen op evenwicht tussen woon- en technische kwaliteit, duurzaamheid, architecturale meerwaarde en stedenbouwkundige samenhang.
 
Het winnende project werd gekozen uit 8 inzendingen. Het resultaat van deze boeiende architectuurwedstrijd wordt zichtbaar in een woningbouwproject van vier moderne lage energiewoningen op een uitdagend perceel in de Omgangstraat te Mariekerke - Bornem (gelegen tussen nr 73-85). Het ontwerp van B5 architecten uit Gent wordt gerealiseerd door BIK Woningen.

Uittreksel uit het juryverslag

'Goed gebruik van omgeving en terrein. Het ontwerp volgt de rafeligheid van de omgeving. De keuze voor slechts vier ondiepe woningen is eveneens een keuze voor kwaliteitsvolle buitenruimten. De straat en het terrein vragen een bedachtzame architecturale invulling. Dit ontwerp biedt een origineel accent zonder opvallend te zijn; hedendaagse gevels, ouderwetse maar sympathieke volumes.'

Voor dit terrein werd een eigen identiteit, karakter en sfeer gecreëerd. Tegelijk verweven de woningen zich in de structuur van de straat. Zo wordt het project een leefplek voor een verscheiden publiek.

Open en helder interieur

Het interieur van de woningen is open en helder. De intimiteit en privacy van de binnenruimte werd met veel zorg gevrijwaard.
 
De gebouwen zijn compact en gunstig georiënteerd. Een doorgedreven isolatie en luchtdichtheid van de gebouwschil in combinatie met aangepaste technieken maken het mogelijk een laag energetisch woonproject te realiseren.

Meer info: BIK Woningen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in