Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Energiezuinig wonen kan ook warm en gezellig zijn

Energiezuinig wonen betekent niet noodzakelijk de verwarming een graadje lager zetten of met een dikke trui in huis rondlopen. Met zijn nieuwe kijkwoning bewijst Villabouw Marchetta dat je ook gezellig en warm kan wonen in een op en top energievriendelijk huis.


Met de nieuwe kijkwoning blijft de sleutel-op-de-deurbouwer trouw aan de trend die in Steenokkerzeel werd ingezet. De woning tracht de nodige aandacht te besteden aan energieverbruik en klimaat. In tegenstelling tot de eerste woning koos ontwerpster Sabine Palumbo hier voor een klassieke architectuur. De gevels en opbouw van het plan hebben alle karakteristieken van een klassiek ontwerp: symmetrie, ramen met kruisverdelingen, dubbele voordeur, houten buitenschrijnwerk – deels gelakt, deels in onbehandelde afrormosia.
Binnen is de woning verrassend. Warmte en gezelligheid kenmerken het interieur, maar zonder overdaad: harmonische kleuren hebben een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van meubilair en aankleding. De woning is een voorbeeld van hoe klassiek en eigentijds perfect samen kunnen gaan.
Vloeren in massief meerlagig parket, zwart gepatineerd, lopen over in keramische vloeren en Sisal bekleding.
Verder zijn de keuken en inbouwkasten op maat ontworpen en uitgevoerd. De 2 badkamers zijn ingericht in verschillende stijlen. 1 badkamer kreeg een Flamant meubilair.


Straffe cijfers

Op energetisch vlak legt de woning een K-peil van 33 en een E-peil van 36 voor. Het E-peil dankt ze onder meer aan de lagetemperatuurverwarming met een geothermische warmtepomp met verticale captatie en een ventilatiesysteem D met warmteterugwinning.
Het goede isolatiepeil bereikt de woning via houten buitenschrijnwerk (u-waarde profiel: 1,95 W/m²K) en een doorgedreven isolatiepakket, met 10 cm rotswol in de spouw en een isolerende snelbouwbaksteen voor het binnenspouwblad. Het hellend dak kreeg 18 cm minerale wol, het plat dak 12 cm PUR-isolatie. Op de vloer tot slot werd 10 PUR schuim gespoten boven de kruipruimte.
Een laatste werkpunt was de doorgedreven aandacht voor luchtdichtheid. Uit de blowerdoor test bleek dat de woning een n50-waarde van 1,5 scoort.


Strakke tuin

De tuin wordt gekenmerkt door strakheid en overzicht. Er is ruimte voor parking voor bezoekers zonder dat ze overheerst op het groen. De inkom van de woning word geaccentueerd door een breed toegangsportaal in gebouchardeerde blauwe hardsteen. Een ruim terras, in datzelfde duurzame materiaal, aan de achterzijde van de woning sluit aan bij de leefruimtes.
De verharding wordt maximaal beperkt en de circulatiezones zijn aangelegd in waterdoorlatende gebakken klinkers en dolomiet.

 


Adres kijkwoning

Postelsesteenweg 26
Mol
Vlakbij de N71 Zuiderring

Meer info: www.marchetta.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in