Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Bespaar energie dankzij Niko Home Control

Niko lanceert de nieuwste generatie elektrische installatie voor residentieel gebruik, om actief energie te besparen. Zo geeft een ecodisplay op elk moment aan hoeveel energie je verbruikt en hebben de componenten van Niko Home Control slechts een minimum aan energie nodig.

 

Het Niko Home Control-systeem is een intelligente elektrische installatie, die je centraal kan bedienen via een touchscreen of smartphone. Dankzij de installatiesoftware kunnen tijdsgestuurde functies en voorwaarden ingesteld worden, zoals voor de verlichting en verwarming in elke ruimte. Het ecodisplay geeft op elk moment feedback over het energie-, gas- en waterverbruik in de woning. Om het verbruik zichtbaar te verminderen, volstaat een druk op de ecotoets om alle toestellen uit te schakelen. Bovendien verbruiken de componenten van Niko Home Control zelf een minimum aan energie.


Gebruiksvriendelijk voor installateur

Door het unieke muurprintconcept is Niko Home Control gemakkelijk te installeren. Eén inbouwdoos voorzien is voldoende. In de afwerkingfase kan je kiezen tussen enkelvoudige of meervoudige muurprints. Daardoor hoef je pas tijdens de eindfase te beslissen hoeveel knoppen er op elke plaats nodig zijn, en kan je achteraf extra bedieningen toegevoegen zonder kap- of breekwerk.

In de software zit een grafische voorstelling van de installatie, en alle functionaliteiten hebben een eigen module. Bovendien omvat de programmeersoftware een bibliotheek aan vooraf geprogrammeerde acties. Dankzij de tweedraads niet-gepolariseerde bekabeling is er geen risico om kabels verkeerd aan te sluiten. Bovendien heeft de elektriciteitskast slechts een beperkte bekabeling nodig: alle modules op één DINrail worden via een speciale schuifbrug met elkaar verbonden.


Flexibel

Niko Home Control biedt onder meer inbraakbeveiliging via aanwezigheidssimulatieen bewegingsmelders, en zoneverwarming om de ruimten op verschillende tijdstippen anders te benutten.

De strakke en tijdloze bedieningen van Niko Home Control integreren stijlvol in elke woning. Bovendien is er dankzij de compacte modules slechts beperkte ruimte in de elektriciteitskast nodig.


Meer info: www.nikohomecontrol.be


Lees ookWat is automatisatie?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in