Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Beschem je woning optimaal met een woningpolis

Je hart verloren aan een huis? En zie je het al helemaal zitten om het om te verbouwen tot je eigen knusse stek? Bescherm het dan van bij de start optimaal met de juiste verzekeringen. Want al tijdens de werkzaamheden zijn er heel wat zaken waar je best rekening mee kunt houden.


Ben jij beschermd tegen bouwrisico’s?

Als je gaat bouwen of verbouwen, sluit je het best vanaf het begin van de werkzaamheden een woningpolis met een verzekering bouwrisico’s. Tijdens de verbouwing van je bestaande of de bouw van je nieuwe woning kan er immers heel wat schade worden berokkend, niet alleen aan de woning zelf maar ook bij de buren. Een pas gemetselde gevel kan ’s nachts bezwijken, graafwerkzaamheden op je bouwplaats kunnen barsten doen ontstaan in de muren van je buren, … Uit woningen die in opbouw zijn of worden verbouwd, worden soms keukens, elementen van de centrale verwarming of ander materiaal gestolen. Dergelijke risico’s kun je verzekeren met een facultatieve verzekering bouwrisico’s in je brandverzekering (woningpolis).

Deze verzekering vergoedt de schade die tijdens de werkzaamheden aan de woning zou worden berokkend aan het gebouw. Daarnaast wordt ook uw aansprakelijkheid door het uitvoeren van de werkzaamheden verzekerd voor schade aan goederen van je buren. Bovendien worden in deze verzekering de personen verzekerd die je kosteloos komen helpen. Gedekt is zowel hun aansprakelijkheid bij een ongeval als de lichamelijke schade die ze daarbij zouden oplopen. De verzekering betaalt meer bepaald de medische kosten terug die je helpers nog verschuldigd zijn na de tegemoetkoming van het ziekenfonds.


Zijn vrienden of familie beschermd tijdens de werken?

Kennissen of familieleden die onbezoldigd een handje helpen bij de bouw of verbouwing van je woning lopen risico’s. Zij verrichten arbeid waarmee ze meestal niet vertrouwd zijn. De kans op een ongeval met blijvend letsel of op tijdelijke arbeidsongeschiktheid is dan ook niet te onderschatten. Om te vermijden dat zo'n ongeval dramatische financiële gevolgen heeft, kun je het best een polis tijdelijke werken sluiten voor de duur van de werkzaamheden.

Hoe zit het met de risico's die je zelf loopt? Een ongevallenverzekering biedt je hiervoor de gepaste oplossing. Deze verzekering biedt jou en je gezinsleden onder andere dekking tegen de gevolgen van een ongeval tijdens het uitvoeren van bouw- of verbouwingswerkzaamheden aan je eigen woning. Je kunt kiezen uit verschillende vergoedingsformules. Het tarief is aangepast aan de samenstelling van je gezin. In specifieke gevallen is maatwerk vereist.

Je ziet het, zelfs al ben je verliefd, het is toch belangrijk om al van bij het begin het hoofd koel te houden…


Meer informatie

De KBC-Woningpolis is er voor elke particulier of beoefenaar van een vrij beroep die zijn woning en de inhoud ervan wenst te beschermen. De woning is verzekerd volgens de formule “alles is verzekerd behalve wat expliciet wordt uitgesloten”. En een diefstalverzekering is standaard inbegrepen (maar uitsluitbaar indien je dit wenst).
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in