Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Bepaal zelf het klimaat dankzij Delta Dore

Dankzij de systemen van Delta Dore kun je de werking van de verwarmings-, ventilatie- en klimatisatiesystemen programmeren en automatiseren. Enkele praktische oplossingen voor voor specifieke toepassingen.


Voor de programmering en controle van de kamertemperatuur bij een verwarmingsketel aangesloten op warmwaterradiatoren biedt Delta Dore het volgende systeem aan de Radio TYBOX 811. 

Een radio-ontvanger is aangesloten op de ingang van de ketel-thermostaat of verwar-mingspomp (circulator). De zelf in te stellen thermostaat Radio TYBOX 811 vergelijkt de omgevingstemperatuur met de ingestelde temperatuur zoals in het huidige programma werd gedefinieerd. Naargelang de behoefte stuurt het een start- of stoporder naar de ontvanger die de verwarmingsketel of –pomp bestuurt. Voordeel hierbij is dat de draadloze programmeerbare thermostaat kan worden geplaatst op de locatie die de meest geschikte is voor het meten van de temperatuur, zonder beperkingen qua voeding of aansluiting.


Gecentraliseere programmering van klimatisatiesystemen

Wanneer voor de klimatisatie (verwarming én afkoeling) wordt gewerkt met multi-split luchtwarmtepompen (met verschil-lende binneneenheden), kan elke binnenunit worden aangesloten op een Radio-D20 interface.

Een centrale Radio Driver 620 brengt de commando’s over naar de verschillende interfaces die op hun beurt communiceren met de split-eenheden via infra-roodstraling.

Met de Radio Driver 620 kan men verschillende eenheden groeperen (bvb. “slaapkamers kinderen”) en voor elk van de groepen een aangepast programma instellen. De binneneenheden kunnen dus zowel op locatie als centraal worden bestuurd en het systeem leent zich voor bijna alle bestaande klimatisatiesystemen op de markt.

De interne temperatuur in de verwarmingsketel

Dit systeem laat toe om voor de radiatoren twee zones te definiëren (bijvoorbeeld leefruimtes en slaap- en badkamers) met twee thermostaten en een aparte instelling te programmeren naargelang de uren en de bezetting van de kamers. 


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in