Aanbevolen partners

Helixe
Logo Nordex
Forbo flooring
Afwerking

Alternatieve lichte wanden

Een lichte wand is doorgaans een gesloten en vaststaand geheel. Maar vaak is wat flexibiliteit of meer daglichtinval aangewezen. Dan bestaan er specifieke oplossingen.

Glazen wand

Een glazen wand zorgt voor een afscheiding van twee ruimtes, maar laat tegelijkertijd toch daglicht door en maakt zicht op de achterliggende ruimte mogelijk. Een glaswand biedt heel wat creatieve mogelijkheden. De esthetische behandelingen van glas zijn nagenoeg onbeperkt. Naar kleurgebruik kan je in de massa gekleurd glas hebben of en kleuring via zeefdruk. Naast de kleurkeuze kunnen er in het glas allerlei motieven worden aangebracht, hetzij via zandstralen of via zeefdrukken. Zandstralen heeft het nadeel dat het vlekgevoelig is. Met zeefdrukken heb je dat probleem niet. Het aangebrachte motief wordt immers mee in het glas gehard. De meest recente ontwikkelingen is glas waarop wordt geprint. Net zoals je een foto op een blad papier afdrukt.

Verplaatsbare wand

Wil je slechts een zone in een ruimte tijdelijk afschermen, dan is een verplaatsbare wand de meest aangewezen oplossing. Er bestaan tal van oplossingen om bijvoorbeeld een hoek in de woonkamer af te scheiden als computerhoek of speelzone. Wil je de ruimte even vergroten of wegnemen voor een feestje? Geen probleem: de wanden opnemen en naar een andere ruimte brengen en klaar is kees.
Er bestaan heel wat mogelijkheden: je hebt nog altijd de klassieke paravant, maar ook paneelsystemen die je aan elkaar kunt koppelen of wanden die je kunt ophangen. Zelfs gordijnen zijn een dankbaar alternatief.
Meer info over verplaatsbare wanden

Mobiele wanden

Mobiele wanden zijn een permanente variant op de verplaatsbare wand. De wanden kunnen opengeschoven of gedraaid worden wanneer je van twee ruimtes één geheel wilt maken en opnieuw gesloten worden wanneer je behoefte hebt aan privacy of rust. Dergelijke mobiele wanden bestaan in doorzichtige (glas, polycarbonaat) als in ondoorzichtige varianten.

Creativiteit

Met wat gezonde creativiteit verzin je zelf ook wel wat alternatieven op lichte, flexibele scheidingswanden. Wat denk je bijvoorbeeld van een reeks pivoterende deuren tussen woonkamer en inkomhal. In gesloten stand zorgen de deuren voor geborgenheid, in open toestand brengen ze extra licht en ruimte.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in