Vastgoedprijzen

Zo kun je commercieel vastgoed financieren

Als je op zoek bent naar een lening om je commercieel vastgoed te financieren dan is het verstandig om te kiezen voor de financieringsoplossing die het beste past bij je situatie. Het moet daarnaast ook afgestemd zijn op het commercieel vastgoed. Bij een bank is dit niet altijd mogelijk, maar gelukkig zijn er ook alternatieve aanbieders die in staat zijn om je nieuwe huis te financieren. Commercieel vastgoed is een goede keuze als je wilt investeren. Dit zal altijd een vorm van waarde behouden, terwijl het minder volatiel is dan aandelen. Toch kan commercieel vastgoed financieren vaak moeilijk zijn, maar gelukkig valt dit op te lossen. Je kan o.a. eerst een overbruggingskrediet inzetten, waarna je vervolgens de reguliere financiering tot stand kunt laten komen.

Investeren in commercieel vastgoed

Eerder zijn er al een paar redenen genoemd waarom het verstandig is om te investeren in commercieel vastgoed. Toch kan dit nog meer voordelen hebben. Zo zul je een optimaal rendement behalen, wat komt doordat je niet alleen van de huuropbrengsten zult profiteren. Als het pand meer waard wordt dan zul je hierdoor ook meer rendement krijgen. De huuropbrengsten zijn meer voor de korte termijn, het zijn uiteraard maandelijkse inkomsten. Hierdoor kun je direct je financiering aflossen. Ook kan het commercieel vastgoed soms gebruikt worden als aftrekpost, zodoende zal het dus belastingvoordelen bieden. 

Commercieel vastgoed financieren kan op deze manier

Om commercieel vastgoed te financieren zou je aan kunnen kloppen bij een bank. Toch is het ook mogelijk om een lening te krijgen zonder de inbreng van een bank. Dit is namelijk mogelijk met behulp van Benkey. Hierbij zul jij, de kredietnemer, verbonden worden aan een investeerder, die privaat of institutioneel kan zijn. Dit wordt dan je kredietverstrekker en dat heeft een aantal voordelen. Zo loop je bij Benkey veel meer kans op een financiering voor commercieel vastgoed dan bij een bank. Ook kan de financiering een stuk sneller rond zijn, vaak al binnen een paar weken. Bovendien kun je te allen tijde extra boetevrij aflossen. 

Wat is de maximale financiering van commercieel vastgoed?

De maximale financiering hangt af van je situatie. Desondanks is het wel het geval dat je minimaal 20 procent van de waarde van het pand zelf in moeten brengen. Eventueel kun je ervoor kiezen om nog meer zelf te betalen. Bovendien kunnen de financieringen voor commercieel vastgoed via Benkey uiteenlopen van 250 duizend euro tot maar liefst 10 miljoen euro. 

Wat kost een financiering van commercieel vastgoed?

Benkey gebruikt een no cure no pay beleid. Dit houdt in dat je alleen bij een succesvolle financiering kosten zult moeten betalen. Dit zal onder meer bestaan uit een eenmalige afsluitprovisie van 2 procent bij aanvang. Ook moet je een eenmalige exitfee van 0,5 procent over de initiële hoofdsom betalen. Op jaarbasis moet je bovendien 0,25 procent administratiekosten betalen aan Benkey. Wat de rest van de kosten zijn hangt natuurlijk af van de financiering. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in