Verlichting

Zo kies jij welke lamp bij je past: vijf soorten

De ene lamp is de ander niet: het aanbod is enorm op de lampenmarkt. Lastig zat dus om een lamp te kiezen die past bij jouw interieur. Maar hoe baan je dan je weg door de vele mogelijkheden? We zetten de opties voor je op een rij, om de keuze nét iets makkelijker te maken.

Het nut van licht

Voor we de mogelijkheden delen, is het belangrijk om het belang van licht in te zien. Je denkt er misschien niet altijd over na als je een knopje aandrukt, maar achter ieder lichtpunt zit een functie. Het geeft namelijk sfeer aan een bepaalde ruimte en geeft diepgang in huis. Daarnaast heeft een lichtbron een decoratieve functie: de lampen zijn onderdeel van het interieur. Ze zijn daarom niet weg te denken uit huis. Maar hoe beslis je dan welke lamp bij je past?

Grote, decoratieve hanglamp

Hanglampen kunnen in de meest speciale vormen gegoten worden. Je kunt dit zo creatief maken als je zelf wilt. Als je op zoek bent naar een echte eyecatcher, is een grote, opvallende hanglamp dus een aanrader. Vooral kale plekken zijn op deze manier eenvoudig op te vullen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor unieke hanglampen? Kijk dan voor meer op de website van Lichtkoning.

Combinatie van hanglampen

Waarom kiezen voor één hanglamp, als je er ook meerdere op een rij kunt plaatsen? Een set van meerdere hanglampen wordt daarom ook steeds populairder. Op deze manier hoef je niet te kiezen voor één grote hanglamp, maar plaats je meerdere dezelfde kleine formaten op een rij. Op deze manier creëer je alsnog het gewenste effect, maar pak je dit op een speelse manier aan. Nog meer variëren? Plaats de hanglampen dan op verschillende hoogtes om extra dynamiek te creëren.

Subtiel lampje

Wil je een lichtpunt creëren, maar ben je op zoek naar een lamp met weinig poespas? Juist de eenvoud kan vaak zorgen voor een subtiele touch in het interieur. Zeker in de slaapkamer of in kleine hoekjes kan een bescheiden lamp wenselijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor een klein lampje aan een kabel. Dat staat ook nog eens ontzettend stoer.

Uniek object als hanglamp

Wil je echt eens iets anders? Hanglampen zijn ook in speciale objecten te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een vliegtuigje of in de vorm van een paperclip. Zo kies je dus voor leuke decoratie, maar zorg je meteen voor een lichtpunt. Ideaal dus.

Zoek de hanglamp die bij je past

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je een hanglamp kopen? Vraag jezelf bij de aanschaf van een lamp daarom eerst af waarvoor je deze wilt ophangen. Is het als decoratie of wil je juist een lichtpunt creëren? Dit helpt al bij het beslissen voor de grootte en vorm van de lamp. Ben je op zoek naar een hanglamp voor de eettafel? Meet dan de eettafel op en houd deze maat bij de hand als je een lamp gaat uitzoeken. Zo kun je namelijk gericht op zoek gaan, waardoor het aanbod meteen al zal krimpen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in