De zoektocht naar vastgoed
Kopen en verkopen
Vakantiehuizen

Vijf tips voor het kopen van een huis in het buitenland

Een tweede huis kopen in het buitenland of definitief verhuizen naar zonniger oorden is iets waar velen van ons naar streven. Het kopen van een huis in het buitenland is een grote stap die je moet nemen. Het brengt een schat aan belangrijke beslissingen met zich mee en nog veel meer dingen om over na te denken. Gelukkig vind je in dit artikel een aantal tips waar je gebruik van kunt maken om het kopen van een woning in het buitenland succesvol te laten verlopen.

Huur een tolk/vertaler in

Als je de lokale taal niet vloeiend spreekt, zorg er dan voor dat je een vertaler/tolk inhuurt om alle documenten met betrekking tot de aankoop van je eigendom te vertalen. Hiervoor zou je gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld een professioneel vertaalbureau uit Beveren. Je kunt ook een tolk/gids inhuren om je te helpen bij het verkennen van het gebied waarin je geïnteresseerd bent en om advies en meningen te vragen aan lokale bewoners. Door de hulp van het-vertaalbureau.com in te schakelen zul je beter voorbereid zijn op de aankoop van het huis.

Onderzoek alles

Je bent in de beste positie om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over je aankoop van een huis in het buitenland als je je ertoe verbindt je potentiële eigendom en de omgeving te onderzoeken. Maak er een punt van om het gebied meerdere keren te bezoeken voordat je besluit om te kopen, om er zeker van te zijn dat dit de juiste plek is voor jou en je behoeften. Zodra je een locatie hebt gekozen, moet je volledig op de hoogte zijn van het protocol voor het kopen van een woning in het door jou gekozen land. 

Regel de juridische zaken

Aangezien het kopen van onroerend goed in het buitenland een van de grootste stappen is die je in je leven zult nemen, is het van vitaal belang dat je aankoop soepel verloopt en dat je aan alle wettelijke vereisten voldoet. Je moet daarom onafhankelijk juridisch advies inwinnen om je recht te houden met betrekking tot zaken als eigendomsbewijzen, belastingen, bouwvergunningen, geplande ontwikkelingswerkzaamheden, contracten, deposito's, eigendomsoverdracht, enz. Ook is het hierbij opnieuw verstand om het vertaalbureau in Ieper in te schakelen zodat alle documenten vertaald kunnen worden.

Huur voordat je koopt

Waarom zou je niet overwegen een langere periode op je beoogde locatie door te brengen door een woning te huren? Dit geeft je de ruimte om het gebied goed te onderzoeken, maar het geeft ook nog eens inzicht in hoe de lokale huurmarkt werkt. Dit is ideaal als je van plan bent om je eigen woning te verhuren. Je leert over potentiële huurinkomsten en hoe lokale verhuurders/verhuurbedrijven omgaan met huurders. Het is ook een kans om lokale voorzieningen en vakanties te ervaren en om je potentiële buren te leren kennen, zowel mede-expats als de lokale bevolking. Dit is daarnaast een goede manier om je potentiële concurrentie op de huurmarkt te bekijken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in