De slaapkamer

Top 5 verduisterende gordijnen voor de slaapkamer

Slaap jij niet goed omdat er licht van buiten jouw slaapkamer binnenkomt? Of zijn die verkleurde gordijnen écht toe aan vervanging? Dan is het tijd voor nieuwe raamdecoratie in de slaapkamer. Bij het uitzoeken van gordijnen voor de slaapkamer moet je met een aantal zaken rekening houden. Gordijnen moeten verduisteren en isoleren, maar sfeer is ook belangrijk. Wij hebben de top 5 gordijnen voor de slaapkamer op een rijtje gezet!

1. Blackout verduisterende gordijnen

Ideaal voor de slaapkamer zijn gordijnen met blackout coating. Zijn deze gordijnen verduisterend? Zeker, 100% verduisterend en bovendien zorgen de gordijnen voor een fijne sfeer en akoestiek in de slaapkamer. Deze blackout stof heeft een speciale coating aan de raamkant, waardoor er geen licht naar binnenkomt. Je kunt bij deze lichtdichte gordijnen van Pax Raamdecoratie kiezen uit honderden kleuren. Voor iedere ruimte is er dus een bijpassende kleur te vinden. De donkere en lichte kleuren zijn allemaal even verduisterend. Kortom, waarom staan blackout gordijnen op nr. 1?

  • Volledige verduistering
  • Isolerende werking
  • Op maat samenstellen
  • Verkrijgbaar in alle populaire kleuren
  • Zeer sfeervol & fijne akoestiek

2. Vouwgordijnen

Wil jij wat romantiek toevoegen aan jouw slaapkamer? Dan zijn verduisterende vouwgordijnen echt een aanrader. Ze geven een unieke warme uitstraling aan de slaapkamer. Kies een mooie warme tint voor een intieme sfeer. Zeker in de koudere winterdagen is dit een groot voordeel, want de temperatuur van jouw kamer zal aangenamer lijken door warme tinten. Dankzij de horizontale lijnen in het gordijn, lijkt de slaapkamer bovendien optisch groter. Hier kun je online een verduisterend vouwgordijn samenstellen.

3. Rolgordijnen met zijgeleiding

Voor optimale verduistering in de slaapkamer kun je ook kiezen voor rolgordijnen. Rolgordijn met zijgeleiding u-profielen zijn het meest verduisterend. Maar hoe voorkom je lichtkieren langs het doek?

  • Maatwerk: zelf opmeten & geen standaard maat
  • Zijgeleiding van U-profielen toevoegen
  • Zijgeleiding van staaldraad toevoegen
  • Aluminium cassette toevoegen

Deze zijgeleiding u-profielen halen alle lichtkieren langs het rolgordijn weg. De aluminium U-vormige frame zit aan de zijkant van het rolgordijn en de stof loopt door deze profielen heen. Dit zorgt overigens ook voor een zeer luxe en mooie afwerking.

4. Sfeervolle veloursgordijnen

Ben jij al bekend met de trendy veloursstof? Het is een razend populaire stof omdat het zoveel sfeer met zich mee brengen. De stoffen zijn zacht, hebben een mooie glans en een luxe elegante uitstraling. Dankzij de hoge lichtdichtheid van de stof (ca. 80%), is het een zeer goede keuze voor de slaapkamer. Mocht je toch meer van vouwgordijnen houden: deze stof is er ook voor vouwgordijnen. Meer informatie over deze gordijnen vind je hier.

5. Verduisterende honingraat plisségordijn

Plissés zijn een unieke vorm van raamdecoratie. Je kunt de stof namelijk in het midden van een raam hangen. Ideaal als jij meer van je privacy wilt genieten. Als raamdecoratiespecialist krijgen wij veel de vraag of plissés écht verduisterend zijn en dus geschikt voor de slaapkamer. Het antwoord is ja!

Hoewel niet alle plisséstoffen verduisteren, doet de honingraat (dubbele plissé) dat wel. Je hebt geen lichtgaatjes van de koorden, want dit is netjes weggewerkt binnen de twee stoffen. Aan de binnenkant van de verduisterende honingraatplissé zit een aluminium binnenlaag. Dit is niet alleen lichtdicht, maar is ook zeer isolerend.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in