De woonkamer
De keuken

Tips voor de aanschaf van stoelen

Het aanschaffen van nieuwe stoelen lijkt een leuke klus, maar zodra je nadenkt over de verschillende opties kun je al snel verdwalen. Wij geven jou in deze blog een aantal tips over hoe jij ervoor kunt zorgen dat je geen spijt krijgt van je aankoop. Het hoort een leuke ervaring te zijn, waarbij je vooraf al veel kunt voorbereiden.

Maak de keuze uit type stoelen die je nodig hebt

Het begint allemaal bij het type stoel die je nodig hebt. Je kunt in de woonkamer een stoere industriële fauteuil plaatsen of een heerlijke kuipstoel. Hier kun je in onderuitzakken en comfortabel zitten na een lange dag werken. Deze stoelen kun je als aanvulling hebben op de bank die al in de ruimte staat. Zo creëer je meer zitplekken die erg lekker zitten.

Daarnaast kun je ook in de eetkamer verschillende typen stoelen plaatsen. Een eetkamerstoel met armleuningen zorgen voor een comfortabele zit tijdens je etentje, maar een model zonder armleuningen geeft je meer beweegvrijheid tijdens het zitten. Je kunt ook kiezen voor een bartafel met robuuste barkrukken voor een trendy look in de eetkamer.

Ga voor een materiaal en kleur die passend bij je stijl is

Nadat je hebt uitgezocht welke stoelen je nodig hebt is het tijd voor de volgende stap. Je wilt natuurlijk een kleur stoel die bij je huidige interieur of je nieuwe interieurstijl past. Populaire kleuren voor stoelen zijn cognac, antraciet, zwart en wit. Dit zijn ook vaak de neutrale kleuren die overal geschikt zijn. Voor een echte eyecatcher kun je kiezen voor een opvallende kleur, zoals blauw, groen, roze of geel. Ook dit kan heel mooi in het interieur staan, maar hiervoor heb je iets meer lef nodig.

Materialen geven de stoel een bepaalde uitstraling. Een trend van de afgelopen jaren is suède, leer en PU leer. Hierbij vind je de industriële stijl veel terug. Daarnaast heb je ook de houten stoelen die altijd in de mode zullen blijven. Tot slot zijn stof en microvezel altijd varianten die goed kunnen staan in een huis. De stof zorgt voor een zachte en warme uitstraling.

Kies uit een model voor extra comfort of als eyecatcher

De functie van een stoel lijkt simpel: je kunt erop zitten. Helaas is het niet zo simpel. Bij het kiezen van een stoel heb je veel aspecten waar je op moet letten. Een stoel kan een prachtig design hebben, maar niet lekker zitten. Aan de andere kant heb je stoelen die niet perse eyecatcher zijn, maar die zo lekker zitten dat je er nooit weer uit wilt gaan. Daarnaast heb je ook de perfecte stoelen, die zowel goed zijn voor het oog als voor je comfort. Hier is de fauteuil vaak een voorbeeld van. Deze komen in veel verschillende designs, waardoor er altijd één is die geschikt is voor jouw interieur. Door de veelzijdigheid zijn er van deze mooie stoelen ook altijd een aantal die comfortabel zitten. Dat is een echte win-win situatie!

Bekijk de ruimte die je gevuld wilt hebben

Het is ook heel belangrijk om te bekijken hoeveel ruimte je hebt voor een stoel. Je wilt niet zomaar stoelen aanschaffen die niet in de kamer passen. Een stoel die te groot is voor een GET YOUR MARKETING ON. kamer laat de ruimte kleiner lijken. Een kleine stoel daarentegen zorgt ervoor dat de ruimte uit proportie lijkt.
Een tip is om de ruimte op te meten voordat je stoelen gaat aanschaffen. Bij eetkamerstoelen is het altijd goed om te weten hoe breed deze kunnen zijn. Je wilt niet dat je stoelen niet onder de tafel passen, doordat je verkeerd gemeten hebt. Hierbij zit er een verschil tussen stoelen met en zonder armleuningen. Meten is weten.

Stoelen kopen moet een leuke bezigheid zijn die begint met inspiratie!

Het kopen van nieuwe stoelen zou een leuke bezigheid moeten zijn. Je bent bezig om je huis nog meer eigen en stijlvol te maken. Een andere tip is dat je kunt letten op de interieurtrends van 2022. Hierdoor weet je zeker wat trendy is en kun jij zelf bepalen of je meegaat met de trend of dat jij je eigen ideeën hebt.

Inspiratie opdoen is altijd een goed idee voordat je nieuwe meubels aanschaft. Een goed kanaal hiervoor in Pinterest. Hier vind je allerlei inspiratie voor meubels, huizen, planten, tuinen, etc. Alles waar je inspiratie voor wilt kun je daar vinden! Op deze manier zorg je dat je goed voorbereid bent en kun je precies de stoel vinden die je via de inspiratie hebt gevonden. Succes en vooral veel plezier met het kopen van je nieuwe stoelen!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in