Interieurarchitect

5 interieur trends voor 2022

Een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens. Maar als je daar niet zo'n fan van bent, kun je ook gewoon rustig beginnen met een leuke nieuwe inrichting. Dat geeft een fris gevoel in je hoofd en misschien ruim je daarbij ook wat dingen op die al een tijdje in de weg liggen. Weet je niet waar je moet beginnen? Met deze vijf interieurtrends voor 2022 helpen we je een eindje op weg.

Een natuurlijke uitstraling

Wat opvalt voor 2022 is dat een woonkamer veel licht en ruimte heeft. En dat krijg je bijvoorbeeld door lichte kleuren te gebruiken, zoals beige, wittinten en licht grijs. Laat dit terugkomen in je meubels, maar ook bijvoorbeeld in de gordijnen en in de kussens op de bank. Laat het licht door de ramen komen, door de gordijnen op te houden en de zon binnen te halen. Plaats een paar mooie kamerplanten in de vensterbank voor een extra vrolijk accent.

Ronde vormen

Hoekige meubels passen niet in het interieur van 2022. De eettafel, de salontafel en de kuipjes van je stoelen zijn rond van vorm. En dat geldt natuurlijk ook voor accessoires. Kies leuke ronde placemats, ronde kaarsenstandaards en ronde bloempotten om je kamerplanten in te zetten. Dat geeft je woonkamer een hele warme en gezellige sfeer.

Een retro-look met een knipoog naar de jaren zeventig

Hou je van een vintage inrichting, dan zit je in 2022 ook helemaal goed. Want de look van de jaren zeventig is helemaal terug! Kijk eens bij de kringloop voor een aantal leuke accessoires of kleden die je helemaal terugbrengen in de tijd van kleuren en patronen. Maak het helemaal af met kamerplanten in deze stijl, zoals een hangplant in een rieten mand.

Een kleurrijke woonkamer

In 2022 kun je alle kanten op als het gaat om de inrichting van je woonkamer. Want ook voor de liefhebbers van kleur is er genoeg variatie mogelijk voor een trendy interieur. Kies een vrolijk gekleurd behang en stem daar je decoratie op af. Bijvoorbeeld een mooie gekleurde pot met bloeiende kamerplanten. Maak het compleet met gezellige kussens en een opvallende bekleding van je eetkamerstoelen.

Kies andere lampen

Ben je niet toe aan een ingrijpende make-over van je woonkamer? Je kunt ook kleine stapjes maken. Kijk eens naar de lampen in je huiskamer. Zijn deze van staal of glas? De trend voor 2022 is om papieren lampen in je woonkamer te hangen. Deze zijn er in allerlei vormen en kleuren, dus er is zeker een mooi ontwerp bij dat bij jouw meubels past.

Geen inspiratie voor je woonkamer?

Hou het simpel Ook als je niet geïnspireerd bent na het lezen van deze interieurtrends, dan kun je toch je kamer een hele nieuwe aanblik geven. Gewoon door wat dingen op te ruimen, een paar meubels anders te zetten en wat accessoires toe te voegen. Wat je zeker moet doen, is een paar kamerplanten in je woonkamer zetten. Kies de potten in de stijl van je inrichting en ga voor verschillende soorten kamerplanten. Daarmee krijg je een hele andere sfeer in huis. Kamerplanten zijn niet alleen mooi van kleur en vorm, ze zorgen ook nog voor een schone lucht in huis. En dat is altijd een goed begin van het nieuwe jaar.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in