Decoratie

Tips om van je huis een thuis maken

Als je je voor de inrichting van je woning graag laat inspireren door woonmagazines, dan loop je vaak tegen een probleem aan. Want hoe zorg je ervoor dat je het interieur dat je in een boekje hebt gezien om kan toveren tot een kamer die echt van jou is? Die persoonlijk is, waar je je in thuis voelt? Een showroom creëren, dat kan iedereen. Er een echt thuis van maken, dat is een stapje lastiger. Gelukkig kunnen de onderstaande tips je hierbij helpen.

Verse bloemen

Ja, het is zeker jammer dat je de verse bloemen na een tijdje weer weg moet gooien. Toch moet je je hierdoor niet laten tegenhouden. Bloemen zorgen er namelijk wel degelijk voor dat je je thuis gaat voelen in je eigen huis. Dit blijkt uit diverse onderzoeken, terwijl deze wetenschappers ook hebben aangetoond dat mensen tevredener en gelukkiger zijn als ze omgeven zijn door bloemen. Daarnaast staat het natuurlijk ook hartstikke leuk bij de meubels die je kunt kopen bij Overstock Home.

Volle boekenkast

Dat kun je bereiken door te kiezen voor meubels die ruimte geven voor een persoonlijke invulling. Kijk eens tussen de boekenkasten van Overstock Home, bijvoorbeeld. Het mooie van een boekenkast is dat deze al snel heel persoonlijk is. Je zet er boeken in die jij gelezen hebt, die jij mooi vindt. Dat maakt een ruimte direct meer vertrouwd en zorgt voor een persoonlijke uitstraling.

Voldoende licht

Hoe een ruimte aanvoelt zal voor een groot deel bepaald worden door de verlichting. Het is dan ook zeker van belang om het natuurlijke licht te maximaliseren. Dit zal ervoor zorgen dat je woning er niet alleen helder uitziet, maar het geeft ook een uitnodigend gevoel. Natuurlijk kun je hier ‘s avonds wat minder gebruik van maken, maar gelukkig kan sfeerverlichting dan zorgen voor de knusse momentjes.

Fijne geuren

Een huis die aangenaam ruikt is ook echt essentieel. Je wilt namelijk niet alleen een woning die opgeruimd en schoon is, maar ook één die huiselijk en comfortabel aanvoelt. Met behulp van fijne geuren zal dit zeker mogelijk zijn. Het is daarentegen niet verstandig om te kiezen voor kaarsen met geuren die zeer kunstmatig zijn. Het is juist beter om kaarsen te kopen met lichte natuurlijke aroma’s.

Persoonlijke foto’s

Als je echt van je huis een thuis wilt maken dan kunnen persoonlijke foto’s simpelweg niet ontbreken. Door foto’s op te hangen aan de wanden of op kastjes te zetten zal je woning namelijk direct persoonlijker aanvoelen. Het zijn immers afbeeldingen waarop je gezin, andere familieleden of vrienden te zien zijn. Ook kun je je huis opvrolijken met behulp van foto’s die je zelf hebt gemaakt op je favoriete vakantie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in