Kopen en verkopen

Tips om je huis te verkopen

Je huis verkopen kan voor veel stress zorgen. Wil je jouw huis verkopen maar weet je niet hoe je dit het beste kan doen? Onderstaande tips zullen je helpen bij de verkoop van jouw huis.

Zorg dat je huis er goed uitziet

Klinkt simpel, maar veel mensen vergeten het vaak: zorg ervoor dat je huis er goed en netjes uitziet. Je huis moet opgeruimd zijn als er mensen langskomen. Woningen die er proper uitzien, zullen sneller verkocht worden. Het finetunen van je huis kan ook helpen met de waarde te verhogen of ervoor zorgen dat het sneller verkocht wordt. Je huis schilderen is een goede manier om het een frisse look te geven. Als je jouw huis na een lange tijd nog steeds niet verkocht krijgt, dan kan je misschien je huis redesignen. Een neutrale look zal ervoor zorgen dat meer mensen zich aangetrokken voelen tot het huis, maar vergeet ook niet om het karakter of de eigenheid van je woning in de kijker te zetten. Een kijkmoment kan ook altijd interessant zijn om potentiële kopers te lokken.

Neem je tijd om je verkoopprijs te bepalen

Hoe kan je je huis verkopen als je niet weet wat het waard is? Inderdaad, dus onderzoek dit eerst. De waarde van je huis hangt af van verschillende factoren: de oppervlakte, het bouwjaar en de omgeving van je woning zijn allemaal factoren die de waarde van het huis kunnen beïnvloeden. Je kan de waarde van je huis best laten schatten door een professional. Nadat je de waarde hebt kunnen bepalen, kan je de verkoopprijs bepalen. De juiste verkoopprijs is cruciaal, mocht je je huis verkopen zonder makelaar. Als je een makelaar hebt, kan hij dit voor jou doen. Een te hoge verkoopprijs kan bijvoorbeeld kopers afschrikken en bij een te lage verkoopprijs gaan kopers sneller denken dat er iets mis is met het huis.

Bereid je voor op de verkoop

Wanneer je eindelijk een koper hebt gevonden die interesse heeft, moet je voorbereid zijn. Wees flexibel tijdens de onderhandelingen maar laat je ook niet doen. Zoek informatie op over hoe je jezelf in de best mogelijke onderhandelingspositie kan plaatsen. Wanneer je dan alles in orde hebt gemaakt, moet je nog de verkoopovereenkomst opstellen. Doe dit samen met een notaris want dit is een extreem belangrijk document. Fouten in dit document kunnen voor juridische problemen zorgen. Een notaris kan ook helpen met het verkoopdossier op te stellen.

Met behulp van deze tips en tricks zal de kans op een geslaagde verkoop groter worden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in