Vochtproblemen

Opstijgend vocht kan een groot probleem worden

Vooral bij oudere huizen kan opstijgend vocht aan de buitenmuren een probleem vormen. Een strook van tot wel een meter hoog aan de onderkant van de woning die groen of zwart uitgeslagen is. Professionals kunnen je precies vertellen hoe je opstijgend vocht moet behandelen.

Verschillende methoden voor de behandeling van opstijgend vocht

Er zijn drie methodes die zeer doeltreffend kunnen zijn als het gaat om opstijgend vocht behandelen.

  1. Laat de muur injecteren met een vochtwerende gel. Deze gel zal ervoor zorgen dat nieuw vocht geen kans krijgt om de muur (verder) te beschadigen. Deze methode is niet heel invasief en het resultaat is goed.
  2. Ben je van plan een grote verbouwing aan te gaan? Kies dan voor het onderkappen van de muren. Zowel aan de binnen- als de buitenkant worden dan stenen verwijderd, wordt folie geplaatst en worden de stenen vervangen. Dit is een invasieve methode, die eigenlijk alleen wordt aangeraden als er toch al een (grote) verbouwing op het plan staat.
  3. De Carebrick methode zorgt ervoor, door het plaatsen van ventilatieopeningen in de muur, dat het vocht kan worden afgevoerd. Dit zorgt al snel voor een mooi resultaat.

Vraag online een offerte aan

Een vochtbestrijding offerte kun je online aanvragen. Vul je gegevens in op het contactformulier en geef zo goed mogelijk aan wat het probleem is. Wil je foto’s bijvoegen van het probleemgebied? Stuur dan een mail naar [email protected]

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in