Kopen en verkopen
De verhuisgids

Maak je huis leeg voordat je het verkoopt

Misschien ben je net verhuisd. Je besluit om je oude woning te verkopen. Als je het sneller wilt verkopen, moet je je huis opruimen en schoonmaken. Er zijn veel voordelen aan het verkopen van een leegstaand huis. Het is gemakkelijker om het huis schoon te maken als het leeg is. Als je nog ongebruikte meubels, kunstwerken en andere huishoudelijke artikelen hebt, moet je je huis leegmaken. Je hebt hiervoor drie mogelijkheden: doneren, weggooien of meenemen naar je nieuwe huis. Als je een groot huis hebt met veel spullen erin, is het beter om een ​​professioneel bedrijf in te huren om je huis op te ruimen. Dit bedrijf biedt meestal grondige schoonmaakdiensten om je huis er netjes uit te laten zien voordat het wordt verkocht. Hier zijn enkele voordelen van het leegmaken van je huis voordat je het verkoopt.

Je huis lijkt groter

Wanneer je een huis verkoopt, wil je de kopers een zo goed mogelijke indruk geven. Als je huis rommelig is met veel spullen, zal de kamer er kleiner uitzien. Door alle rommel te verwijderen, kun je ervoor zorgen dat je huis er ruim uitziet. Je inboedel leegmaken is een goede oplossing. Zo is het gemakkelijker om het hele huis schoon te maken. Je kunt de vloer volledig reinigen als er geen meubels op staan. De koper kan zien hoe ruim de kamer is en hoeveel ruimte hij kan gebruiken voor zijn meubels. Dit is een groot voordeel aangezien veel mensen huizen willen kopen die genoeg ruimte hebben voor hun meubels.

Het trekt meer interesse van potentiële kopers

De potentiële koper zal meer geïnteresseerd zijn in de aankoop van een leeg en schoon huis. Als je veel items in een kamer hebt, is het moeilijk voor kopers om te visualiseren hoe hun meubels eruit zouden zien in die kamer. Als ze zich niet kunnen voorstellen dat ze in je huis wonen, kopen ze het misschien niet omdat ze zich niet op hun gemak voelen bij de plaatsing van het meubilair in die bepaalde kamer. Bovendien is er misschien niet genoeg opbergruimte om hun spullen netjes op te bergen.

Het verhoogt de waarde van je huis

Als je een goede deal voor je woning wilt krijgen, is het belangrijk dat je deze goed voorbereid voordat je deze op de markt brengt. Een manier om dit te doen is door onnodige spullen uit je huis te verwijderen. Hierdoor kan de woningwaarde stijgen. De kopers zullen meer geïnteresseerd zijn om het te kopen. De reden is dat het huis er netjes en schoon uitziet. Als ze besluiten om je huis te kopen, hoeven ze je bezittingen niet te verwijderen. Zo kun je je woning sneller verkopen tegen een hogere prijs.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in