Bouwwerken

Kies voor crepi als gevelbekleding

Het kiezen van de juiste afwerking voor je gevelbekleding kan een hele uitdaging zijn. Toch is een crepi gevel een perfecte keuze bij eender welke stijl van woning. Crepi brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder een breed kleurenpalet.

Wat is crepi?

Crepi is een mengsel van cement en zand, dat de buitenmuur van je woning bepleisterd. Het is een perfecte keuze voor strakke, moderne woningen alsook landelijke en authentieke woningen. Het is een stijl dat bij elke woning past.

Crepi biedt meer dan 800 kleuren aan. Hierbij is het van belang om in je gedachten te houden dat de kleurintensiteit kan verminderen door bepaalde weersomstandigheden. Kiezen voor crepi heeft als voordeel dat het materiaal waterbestendig is. Wanneer er voor sierpleister als afwerking wordt gekozen zal dit niet enkel voor een nette en egale afwerking zorgen. Het is ook goedkoop.

Het onderhoud van crepi

Wanneer je voor crepi kiest, zal je gevel af en toe nood hebben aan een reiniging. Welke methode je moet gebruiken voor het reinigen zal afhangen van het soort sierpleister waarmee je je gevel bekleedt.

Bij natuurlijke crepi mag je geen gebruik maken van een hogedrukspuit omdat dit je gevel kan beschadigen. Het is aangeraden om minstens 1 keer per jaar je gevel te reinigen, door gebruik te maken van een tuinslang. Dit is namelijk de meest efficiënte methode.

Bij synthetische sierpleister of siliconen crepi mag je wel een hogedrukspuit gebruiken om je gevel schoon te maken. Toch blijft het aangeraden om dit door een vakman te laten doen.

Dien je je gevel te herstellen? Vergeet dan niet je garantie in te roepen. Als je grote scheuren in je pleisterwerk hebt, kan je ervoor kiezen om je gevel te kaleien. Dit materiaal neemt oneffenheden weg en behandelt tegelijkertijd vocht. Hiernaast kan een buitenvuller ook een oplossing zijn. Hierbij moet je niet vergeten dat de opvullingen steeds zichtbaar zijn.

Het prijskaartje

Wanneer er voor crepi gekozen wordt, is het belangrijk om de verschillende prijzen te kennen. Bij synthetische gevelpleister mag je 70 euro per vierkante meter verwachten. Dit soort gevelpleister is een goede combinatie met buitenmuurisolatie.

Minerale sierpleister bestaat uit natuurlijk materialen waaronder cement, kalk, water en zand. Het is een ecologisch materiaal en neemt een prijskaartje van 65 euro per vierkante meter met zich mee. Dit type crepi is een perfecte oplossing voor oudere woningen waarbij er vaak problemen van opstijgend vocht worden vastgesteld.

Kies je ervoor om isolatie met crepi te combineren, dan zorgt de isolatielaag voor extra bescherming tegen vocht. Ook andere factoren zullen positief beïnvloed worden, waaronder je energieprestaties.

Minerale gevelpleister in combinatie met isolatie kost gemiddeld tussen 80 en 100 euro per vierkante meter. Daarentegen kost synthetische gevelpleister met isolatie tussen 90 en 110 euro per vierkante meter. Hiernaast moet je nog in gedachten houden dat het onderhoud van de crepi gevel tussen 6 en 12 euro per vierkante meter kost.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in