Verf en behang

Jouw muren stylen op een manier die jouw persoonlijkheid, sfeer en gevoel weerspiegelt

Er zijn veel manieren waarop jij jouw huis een thuis kan maken en kan aanpassen aan jouw eigen wensen. Zo kun je meubels kiezen die passen bij jouw huis en stijl, kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid, en versieringen op de muren om je interieur volledig te personaliseren. Bij dit laatste kan je bijvoorbeeld denken aan schilderijen of foto’s die je ophangt, maar ook aan muurstickers voor elk interieur. Het lastige hieraan is beslissen waar je zou moeten beginnen. Wij gaan je helpen om te beginnen met de volgende drie tips.

Stel jouw eigen stijl vast

Om te beginnen is het goed om stil te staan bij de volgende vraag: Hoe wil je dat de ruimte aanvoelt? Ga op zoek naar een interieur stijl die bij jou wensen en ideeën past. Dit vergemakkelijkt voor een groot deel keuzes want hiermee beperk je uit welke elementen je kan kiezen. Is dit voor jou nog niet helemaal duidelijk? Probeer dan te denken aan sleutelwoorden die definiëren hoe je wilt dat een ruimte aanvoelt. Traditioneel, formeel, elegant? Speels of humoristisch? Monochroom en gestroomlijnd of toch modern? Neem inspiraties uit elk facet van jouw leven. Interieur designers gebruiken vaak deze uitgangspunten om een interieur op te maken. Je kunt ook beginnen met wat je niet leuk vindt. Dit is namelijk makkelijker om te starten en daarmee kun je meteen een hoop opties uitsluiten.

Wat is nu trendy?

Tegenwoordig zijn mensen op zoek naar verschillende manieren om hun huis gezellig en warm te maken. Er zijn veel manieren om dat te doen, maar een van de meest populaire is het gebruik van textuur op een muur. Texturen kunnen een huis net die bijzonder look geven zonder dat er zware voorwerpen of kleuren nodig zijn. Er zijn momenteel veel trends en we zien een mix van materialen en organische tonen. Deze zijn beide gemakkelijk in je eigen huis te creëren. Ook kun je gemakkelijk kleurrijk vliesbehang gebruiken om snel verschillende stijlen te proberen. Wil je echt een unieke muur? Kijk dan eens naar textielbehang. Dit soort behang is zacht en aaibaar en zorgt voor betere akoestiek in een ruimte.

Maak het persoonlijk

Je kan de muren zelf natuurlijk in hun volledigheid verven, maar je kan ze ook op een andere manier opfleuren, namelijk door hier en daar een versiering op te hangen. Dit kunnen schilderijen zijn, maar ook kunstzinnige foto’s. Ben je niet zo van de kunst? Dan kan je natuurlijk ook familiefoto’s ophangen. Maar een ander idee zijn muurstickers: muurstickers voor elk interieur zijn namelijk online en in winkels verkrijgbaar. Met deze muurstickers kan je de muren versieren op een zeer toegankelijke en speelse manier. Zo kun je er een print op plakken van stippen of je kan een tekst op de muur plakken. Dat kan een heel gedicht zijn, maar ook een korte spreuk. Tot slot zijn muurstickers voor elk interieur ook een must in de kinderkamer: niets leuker voor je zoon of dochter dan een draak, wereldkaart of prinsessenkasteel op de muur.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in