Nadenken over bouwen

Je woning aanpassen met een traplift

Al jarenlang neemt het aantal ouderen in België toe. Statbel laat weten dat er nu 2 miljoen 65-plussers zijn en dat deze groep alleen maar zal blijven groeien. Tegelijk met een stijging in omvang van de groep ouderen in België, neemt ook de levensverwachting toe. In 2020 is de gemiddelde levensverwachting bij geboorte 80,8 jaar, de voorspelling is dat dit zal stijgen naar 89,1 jaar in 2070. Reden te meer om naar oplossingen te kijken om je woning zo praktisch mogelijk te maken op je oude dag!

Het is vanzelfsprekend dat het belangrijk is om het leven van alle ouderen zo comfortabel mogelijk te maken. En hoe doe je dat beter dan oud worden in je eigen (t)huis. Hiervoor is vaak een renovatie noodzakelijk. Gelukkig zijn er inmiddels veel artikelen op de markt om dit te kunnen realiseren.

Valpreventie

Een val op oudere leeftijd, dat voorkom je liever! Een traplift is o.a. een goed product ter valpreventie, het maakt het voor ouderen mogelijk om zich op een veilige manier tussen de verschillende verdiepingen in het huis te bewegen. Het installeren van een traplift is vaak onderdeel van een grotere renovatie van het huis en bovendien kunnen de liften prijzig zijn. Toch is het in veel gevallen de perfecte uitkomst. Lees verder om meer te weten over trapliften.

Voordelen van de traplift

Het allereerste voordeel van de traplift, is dat het het voor ouderen mogelijk maakt om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Veel ouderen zien het immers niet zitten om op vroege leeftijd naar een verzorgingshuis te verhuizen, enkel omdat ze niet meer zo mobiel zijn als vroeger. Daarbij neemt het verhuizen naar een verzorgingstehuis voor veel mensen een stukje waardigheid en autonomie weg. Dankzij de plaatsing van een traplift kunnen ouderen op een veilige manier oud worden in hun eigen huis.

Daarnaast bespaart de traplift veel geld in de toekomst. Indien een senior niet langer in staat is om op een veilige wijze zich tussen verdiepingen in het huis te bewegen, zullen er ruimtes zijn die simpelweg niet meer bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld de bad- en slaapkamer, deze zullen dan naar de benedenverdieping verplaatst moeten worden. Deze verplaatsing kost nog veel meer geld dan een traplift. Door een traplift te installeren, blijven alle delen van het huis dus goed toegankelijk.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in