De slaapkamer

Je slaapkamer klaarmaken voor de herfst en winter: dit zijn de beste tips

De herfst en winter staan alweer voor de deur en dat betekent dat de temperaturen flink kunnen gaan zakken. In deze seizoenen is het vaak lekker om extra lang in je bed te blijven liggen, zeker als het echt koud is. Misschien breng je in deze seizoenen dan ook wel meer tijd door in je slaapkamer. Des te leuker is het als je tijd doorbrengt in een slaapkamer die gezellig en sfeervol is. Maar hoe kun je jouw slaapkamer dan helemaal klaarmaken voor de aankomende herfst en winter? Wij zetten wat handige tips voor je op een rij.

Winterdekbed

Ja, het is weer zover: als het koud wordt buiten kan het winterdekbed weer tevoorschijn komen. Een dik dekbed is een aanrader in de herfst- en wintermaanden, want op deze manier kun je het lekker warm krijgen. Om het extra warm te krijgen, kan het ook nog een idee zijn om bij het dekbedovertrek te kiezen voor bijvoorbeeld extra dik katoen. Deze stof is namelijk in staat om de warmte goed vast te houden. Het dekbedovertrek speelt een grote rol in hoe de sfeer in jouw slaapkamer is. Denk hier dus goed over na en kies iets wat echt bij jouw slaapkamer past. In de herfst en winter kan het leuk zijn om te kiezen voor wat meer warmere kleuren, zodat het extra sfeer met zich meebrengt.

Dekens of plaids

Ben jij een echte koukleum? Dan is misschien een winterdekbed voor jou nog niet warm genoeg. Als dit het geval is, kun je denken aan het kopen van een dekentje of plaid. Een dekentje of plaid brengt extra warmte met zich mee. Maar dat niet alleen, want het kan ook meer sfeer toevoegen aan jouw slaapkamer. Maak het maar lekker winters, want dat mag als het koud is buiten!

Kussens

Naast een dekentje of plaid, kunnen ook kussens niet in jouw slaapkamer ontbreken in de herfst en winter. Kussens zijn er in verschillende soorten materialen, waardoor je veel keuze hebt. Je kunt het dan ook goed laten matchen met het interieur van jouw slaapkamer. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor katoenen, fluwelen of wollen kussens. Hoe meer kussens je toevoegt aan jouw slaapkamer, hoe gezelliger het eruit zal zien in de herfst- en wintermaanden.

Verwarmen

Als jij iemand bent die het vaak koud heeft in deze seizoenen, wil je er natuurlijk alles aan doen om het zo warm mogelijk te krijgen. Dat kun je realiseren door jouw slaapkamer wat te verwarmen. Dit zou je kunnen doen met behulp van de centrale verwarming, maar dit hoeft niet altijd. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een convector kachel. Wat dit is? Een kachel die in staat is om langdurig een kleine ruimte te verwarmen. Oftewel: perfect voor de slaapkamer. Deze kachels zijn stil in gebruik en geven voldoende warmte af. Dit kan fijn zijn om het extra warm te krijgen in jouw slaapkamer. Bovendien bespaar je zo geld, want je kunt je centrale verwarming in de slaapkamer op deze manier lager of zelfs uit zetten.

Deze tips kunnen jou een eind op weg helpen als je jouw slaapkamer graag herfst- en winterklaar wilt maken. Niet alleen krijg je het daardoor lekker warm tijdens de koude dagen, ook maak je jouw slaapkamer op deze manier een stuk sfeervoller. Laat die koude dagen maar komen, want hiermee ben jij er klaar voor!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in