Decoratie

Hoe combineer je oude meubels met een modern interieur?

Heb je een mooie oorfauteuil of een brocante dressoir geërfd van je grootouders? Zulke antieke meubelstukken zijn zowel in materieel als emotioneel opzicht zeer kostbaar, maar toch kun je je twijfels hebben over het erfstuk. Waar ga je het neerzetten? Het past misschien totaal niet bij de rest van je interieur. Wij helpen je graag op weg met het combineren van vintage en modern!

Waar moet je rekening mee houden?

Vintage en antieke meubelstukken zijn onvervangbaar en kunnen bovendien behoorlijk waardevol zijn. Natuurlijk hoop je dat het nog een leven lang meegaat en door de kwaliteit van het materiaal is dit vaak ook mogelijk. Het is echter wel verstandig om deze klassiekers te verzekeren. Een goede inboedelverzekering is daarom geen overbodige luxe.

Oorfauteuils

Hoe oud de desbetreffende oorfauteuil ook is, dit type meubel is tijdloos. Het zal dus zeker niet afdoen aan je interieur, maar juist een geweldige eyecatcher vormen. Deze fauteuil doet het vooral goed in een shabby chic interieur, maar voelt zich ook in strakke, moderne huishoudens thuis. Combineer het antieke stuk met hedendaagse interieurstijlen, door het naast moderne bijzettafeltjes te zetten of een industriële lamp. Voelt het nog steeds te ouderwets aan? Plaats er dan een kussen op met moderne kleuren en patronen om de fauteuil helemaal bij je eigentijdse zithoek te betrekken.

Vintage bureau

Ook oude bureau’s zijn te combineren met huidige interieurstijlen, hoewel het waarschijnlijk eerst een likje verf nodig heeft. Je kunt de vintage look bewaren, maar je kunt het meubelstuk ook moderniseren, door het bijvoorbeeld een ‘whitewash-look’ te geven. Door een modern kunstwerk op het bureautje te zetten of een schilderij erboven te hangen, integreer je het vintage of antieke meubelstuk moeiteloos in iedere ruimte.

Vintage koffer

Of je nu een vintage fan bent of niet, vrijwel iedereen houdt van oude reis- en hutkoffers. Je kunt ze verwerken in een kast, er een bijzettafeltje van maken of ze op een andere manier verwerken in je interieur. Ze geven een leuke vibe in je woning, vooral als je een ‘travel theme’ hanteert. Een leuke extra is dat je er van alles in kwijt kunt, van speelgoed tot kussens tot boeken.

Meerdere vintage meubels integreren

Wie weet hebben je grootouders je hun hele huiskamer nagelaten of hou je gewoon veel van vintage en struin je alle tweedehandswinkels af. Het is goed om in gedachte te houden dat een teveel aan vintage of antieke meubels je interieur een gedateerde uitstraling zullen geven. Houd je ruimtes in balans door enkele oude meubels af te wisselen met nieuwe stukken om zo een geweldige stijl te creëren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in