Aanbevolen partners

Zelfbouwmarkt logo
Decoratie

Leuke doe-het-zelfideeën

In de lente kriebelt het om de woning een kleine metamorfose te geven. Wat is er leuker dan zelf de nieuwe elementen te maken. Enkele leuke doe-het-zelftips.

Customise je kaarsenhouders

Een theelichthouder blijft een van dé klassiekers van het doe-het-zelven. Al in de kleuterklas deed je er de eerste ervaringen mee op. En het blijft boeien. Dus beginnen we er dit overzicht mee: neem enkele oude confituurpotten of mayonaisepotten. Kies een kleur om ze in te transformeren (op de foto is dat zwart). Gebruik een spuitbus voor het gemak. Teken en knip vervolgens een afbeelding naar keuze op een stuk papier. Kleef het papier op de potten en overspuit ze met de zwarte verf. Verwijder de papieren vorm na het drogen en werk het geheel af met rafia, touw, …

Kleine luchtlantaarns

Origineel, vind je niet? Neem enkele kleine eierkloppers en hang ze aan een touw en stop er een theekaarsje in. En voilà, kleine, grappige luchtlantaarns.

Blokhout naar ieders smaak

Neem wat blokhout en zorg ervoor dat het stabiel staat. Ontdoe het hout van de schors en schuur het een beetje op indien nodig. Verf tot slot de contouren in een kleur naar keuze. Het is niet moeilijker dan dat om een kleine nachttafel of een bijzettafel te maken.

Met de vogels op stok

Je moet er maar opkomen: zelf een bedhoofd maken uit gerecupereerde paletten. Je geeft ze meteen een eigenzinnige toets door er een motief naar eigen smaak op te verven. Wie geen groot schilder is, kan een print bestellen – er zijn voldoende websites die ze aanbieden – en er op kleven.

Hot ice

Je kunt werkelijk alles verfraaien, zelfs ijsblokjes. Je kunt er voor het invriezen bijvoorbeeld muntblaadjes aan toevoegen om je water op smaak te brengen of gewoon bloemen om het geheel attractiever te maken.

Spiegeltje, spiegeltje,…

Deze veelvoudige spiegel is het ideale accessoire voor de narcisten onder ons. Voeg een reeks kleinere spiegels toe rond een grote spiegel. Best wel chique.

Auteur: Vinciane Pinte

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in