Decoratie

Een zwarte woonkamer inrichten: tips en inspiratie

Voel jij de veranderdrang zo richting het najaar? Je bent niet de enige. Er wordt meer tijd binnen doorgebracht en we willen de warmte die we in de zomer van buiten halen, heel graag naar binnen brengen. Eén van de trends die veel voorbijkomt is een zwart interieur. Gewaagd, maar wanneer juist gestyled, heel gaaf! Zo zorgen accessoires voor warmte, raamdecoratie zoals shutters op maat voor voldoende lichtinval en creëer je met verlichting extra sfeer. Durf jij een zwarte woonkamer aan? In deze blog geven wij tips en inspiratie voor het inrichten van een zwarte woonkamer!

Black, black, black

Let’s go black. Jij gaat de uitdaging dus aan, stoer! Zijn de muren op dit moment nog wit? Dan wordt het wel een grote verandering om de muur mee te nemen in het zwarte geheel. Kies voor een aardetint wanneer een zwarte muur voor jou too much is. Aardetinten mengen namelijk prachtig met zwarte meubels. Met een grote zwarte buffetkast, zwarte bank en eettafel verander je in één klap met drie grote componenten je woonkamer tot een zwarte oase. Ben jij de durfal die kiest voor een zwarte muur? Door middel van sierlijsten geef je de zwarte muur een zachte en chique uitstraling.

Zorg voor sfeer

Jouw zwarte kamer moet natuurlijk niet kil ogen. Hoe breng je sfeer in de woonkamer? De zwarte stalen deur is jou vast niet onbekend. Een stalen deur zorgt voor een exclusieve look en is daardoor een ware upgrade voor jouw interieur. Denk eens na over een stalen deur van de woonkamer naar de gang, waardoor de ruimte open oogt. Met de juiste verlichting geef je een warme touch aan je interieur. Voor een natuurlijke look kun je kiezen voor een lamp van riet, rotan of bamboe en voor een industriële look kun je kijken naar een lamp van egale materialen in een donkere kleur. Vergeet niet, lampen zijn niet alleen voor aan het plafond!

Creëer voldoende lichtinval

Wanneer je kiest voor een zwart interieur is het van groot belang te voorkomen dat de woonkamer te donker wordt. Met de juiste raamdecoratie uit te zoeken zorg je er eenvoudig voor dat er voldoende natuurlijk licht naar binnenvalt. Met houten jaloezieën of shutters op maat maak je het luxe gevoel van een zwart interieur af. Doordat de lamellen verstelbaar zijn, pas je de positie van de lamellen op elk moment aan en verander je de woonkamer tot een heerlijk aangename plek. Kies voor een shutter of houten jaloezie met een nerf- of gladde structuur in een zwarte kleur en deze natuurproducten blenden gegarandeerd prachtig in jouw interieur.

Kleed de woonkamer aan

De inrichting van je zwarte woonkamer is nu bijna rond, over de grootste aspecten heb je nagedacht en dat betekent dat er nog één puntje rest; decoratie. Maak de woonkamer knus door te kiezen voor accessoires in een warme tint en van natuurlijke materialen. Combineer bijvoorbeeld terracotta gekleurde kussens op de bank, met bruin- en zwart gekleurde vazen op de eettafel en grote manden van riet op de vloer. Om het af te maken kun je kijken naar een fluwelen poef, bijzettafeltjes van massief hout en sierlijke potten voor nieuwe planten. Mis je toch nog de laatste touch? Met sierlijke gordijnen zet je de puntjes op i!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in