Decoratie

Oranje boven in het interieur

Dankzij de kroning van Willem-Alexander barst in Nederland de oranjegekte helemaal los. We zijn dan wel geen Nederlanders, maar we doen graag mee in die gekte. Want de kleur oranje verdient zeker zijn plaats in het interieur. Wist je immers dat oranje goed is voor je humeur?
Oranje is een warme kleur. Het werkt stimulerend en verdrijft zelfs depressies. Klinkt dat niet goed? De kleur oranje zet ook aan tot creativiteit, maar is niet zo opdringerig en opwindend als rood. Oranje beschikt wel over dezelfde positieve eigenschappen als geel aangezien deze twee kleuren heel sterk verwant zijn. Zo creëert oranje bijvoorbeeld ook een warme gloed in je interieur en geeft het je energie.

Lees ookDe psychologische effecten van kleuren

Wil je oranje combineren met andere kleuren? Doe dat dan met aardetinten. Ook roest- en kopertinten gaan perfect samen met oranje.

Verven met oranje

Wil je de kamer oranje schilderen? Doe dat dan met mate. Te veel oranje komt immers heel druk over. Wat wel voor een leuk effect zorgt, is één muur in het oranje verven en de andere muren met neutrale, zachtere tinten voorzien.

Onze experts geven alvast wat advies over hoe je verstandig met oranje verft.

Auteur: Daan Slingers - april 2013

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in