Kopen en verkopen

Een huis verkopen? Dat kan zonder makelaar

Snel uw huis verkopen is in sommige gevallen helemaal niet moeilijker, maar even vaak blijkt een huis verkopen een helse opdracht, waar heel wat bij komt kijken.

Wil je uw huis snel verkopen, zonder rompslomp en veel extra kosten, terwijl je ook een vastgoedmakelaar liever aan de kant laat? Dat is perfect mogelijk.

Een huis verkopen kan snel & makkelijk gaan

Vandaag de dag zijn er aardig wat partijen op de markt die een huis verkopen snel en makkelijk maken. Deze zogenaamde ‘opkopers’ kopen alle mogelijke woningen, gronden en panden op in eigen naam. Je kan ze dus niet vergelijken met een makelaar die u eigenlijk inhuurt om een huis te verkopen. Deze partijen komen ter plaatse, maken een schatting en doen direct een bod conform de huidige marktwaarde. Dit vaak op enkele dagen tijd. Een huis snel verkopen wordt zo wel heel makkelijk en vaak krijg je een heel correcte prijs.

Deze partijen komen ter plaatse, maken een schatting en doen direct een bod conform de huidige marktwaarde. Dit vaak op enkele dagen tijd. Een huis snel verkopen wordt zo wel heel makkelijk en vaak krijg je een heel correcte prijs.

Een correcte schatting bij het verkopen van je huis

Let wel, niet alle partijen zorgen voor een correcte schatting. Ga je je huis verkopen, dan loont het altijd de moeite toch eerst een schatting te laten maken. Zo weet je wat een correcte prijs is wanneer je uw huis gaat verkopen zonder makelaar.

Het voordeel van onmiddellijk uw huis te verkopen is dat je geen makelaarskosten moet betalen, snel over geld beschikt en dat er helemaal geen verdere bezichtigingen aan te pas komen. Vaak gaat het om partijen die je huis kopen om te renoveren, een project willen ontwikkelen of er andere plannen mee hebben.

Een huis verkopen kan zo wel heel makkelijk en voordelig. Bovendien is het ook een discrete manier om uw huis snel te verkopen, want je hoeft nog geeneens een bord te koop op te hangen of je woning te verkopen via een immo site.

Uw huis verkopen wordt tot in de puntjes voor u geregeld

Ga je met een opkoper in zee om uw huis te verkopen, zet dan alles netjes op papier. Laat eventueel het contract nog eens nalezen door een jurist, zodat je later niet op vervelende kleine lettertjes botst. De meeste partijen die je huis willen kopen menen het goed en zijn correct, maar er zijn ook uitzonderingen. Je wil uiteraard geen problemen, dus wat extern advies kan nooit kwaad.

Dringend uw huis verkopen?

Snel uw huis verkopen was nooit makkelijker. Vaak nemen ze ook alle administratie uit handen. De verkoopovereenkomst en alle andere verplichte documenten die je nodig hebt om uw woning te verkopen worden opgevraagd en nagekeken door een notaris. Je beschikt steeds over de mogelijkheid om dit door je eigen notaris te laten doen. Zo kan je bij de verkoop van het huis of appartement op beide oren slapen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in