Screening van een woning
Vastgoedprijzen
Vastgoedmakelaars

Een gratis schatting van je woning door een expert? Dat is mogelijk

Het schatten van een woning is een integraal deel van de verkoop. Vaak zullen makelaars je daar een som voor aanrekenen omdat zij hun expertise gebruiken om de schatting uit te voeren. Ook kan je kijken naar een gratis schatting.

Er zijn verschillende websites die je een gratis schatting van jouw pand geven, maar deze zijn niet altijd even betrouwbaar. Ze houden geen rekening met enkele belangrijke troeven van jouw woning. Je kan vaak enkel de ligging van je woning, de oppervlakte, het aantal kamers en het bouwjaar ingeven. Deze parameters bepalen echter niet de effectieve waarde van jouw eigendom. Daarom is het aangewezen om met een makelaar te werken die verstand heeft van zaken en een opleiding genoten heeft.

Hierdoor is de makelaar in staat een betere - gratis - schatting te maken. De mening van een expert en een gratis schatting van je vastgoed is altijd waardevol.

De waarde van een schatting door een vastgoedexpert

Een gratis online schatting is misschien goedkoop, maar deze is niet altijd even betrouwbaar. Een expert kan je helder vertellen wat de effectieve marktwaarde is van jouw woning. Zij houden rekening met veel meer aspecten dan een online programma kan doen. Zo kijken zij niet enkel naar de ligging van je woning, de oppervlakte, het aantal kamers en het bouwjaar. Maar waar letten zij dan wel op?
Een correcte makelaar zal bij een gratis schatting niet enkel rekening houden met de huidige staat van jouw woning, maar ziet ook het renovatiepotentieel. Dit kan de prijs fors doen stijgen, aangezien veel potentiële kopers niet afgeschrikt worden door wat werk. Verder weten we dat locatie veel invloed heeft op de waarde van jouw pand. Een woning in een bruisende stad is meer waard dan een vergelijkbare woning in een meer afgelegen dorp. Daarom houden makelaars ook rekening met de Mobiscore van jouw woning. Is het dicht bij winkels, scholen en het openbaar vervoer? Dan is dit een grote meerwaarde. We zien dat veel jonge mensen niet zo vaak meer de auto nemen dus een goede mobiscore is waardevol.

Daarnaast letten zij ook op de speciale karakteristieken van het pand. Is jouw woning gebouwd in een specifieke stijl zoals art deco? Dan zal dit de prijs opdrijven. Ook jouw eigen investeringen tellen mee. Heb je een zwembad of een sauna geplaatst? Dan kan dit ook lonen voor de verkoopwaarde van jouw huis. Ook een tuin is vaak gegeerd onder kopers. Na corona zien we dat meer en meer mensen waarde hechten aan een gezellige buitenruimte aan hun huis. Daarom is jouw tuin ook een troef.

Een makelaar analyseert bij een gratis waardebepaling van je huis ook de snelheid van verkoop in jouw buurt. Hoe sneller de huizen verkocht worden, hoe meer interesse er is in jouw buurt. Dit heeft ook een positieve impact op de waarde van jouw woning. Ook worden de huurprijzen in de omgeving in kaart gebracht. Zelfs al verkoop je aan iemand die zelf intrekt, heeft dit weerslag op de waarde van jouw pand. Hoe hoger de huurprijzen liggen, hoe meer jouw woning waard is.

Deze facetten kunnen niet in kaart gebracht worden door een computerprogramma, maar bijvoorbeeld wel bij een gratis schatting van jouw vastgoed. Daarom raden wij aan een makelaar in te schakelen voor jouw gratis schatting. Kijk rond in jouw buurt en ga voor een makelaar die een gratis schatting van je vastgoed garandeert. Zo weet je waar jij staat op de huizenmarkt.

Laat je woning gratis schatten voor een vlotte verkoop

Een gratis schatting van je woning is altijd vrijblijvend en kan bijdragen tot een vlotte verkoop. Als je weet hoe jouw woning in de markt ligt en als die correct in de markt gezet wordt, zal deze ook vlot verkocht worden. Daarom is het altijd aangewezen om met een expert te werken. Een makelaar zal altijd jouw vastgoed willen schatten om deze op de markt te zetten. Door te werken met een makelaar die dit gratis doet, spaar je jezelf van onvoorziene kosten. Door een expert in te schakelen voor jouw schatting, maak je het meest kans op een accurate inschatting van de marktwaarde van jouw woonst. Zo moet je je geen zorgen maken over dit onderdeel van je verkoop, en kan dit een aangenaam proces worden. Kijk in jouw buurt voor professionele makelaars die gratis schattingen van vastgoed uitvoeren. Zo verkoop je jouw woning vlot en slim.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in