Kopen en verkopen

Een dagje ouder? Ervaar de voordelen van een erkende serviceflat of assistentiewoning

Ouderen de dag van vandaag zijn heel anders dan die van pakweg 20 jaar geleden. Ze zijn opgegroeid met het nodige comfort, hechten aan hun onafhankelijkheid en hun levensstijl. Toch komt er een moment wanneer er nood is aan zorg en ondersteuning. Een serviceflat of assistentiewoning is dan een goede oplossing.

Wat is dat eigenlijk een serviceflat?

Een serviceflat of assistentiewoning is eigenlijk een aangepaste woonvorm voor senioren. Het is een privé-appartement of een woning in een groter complex met tal van gedeelde faciliteiten en zorgverlening op maat van de bewoners. Hoewel op hetzelfde domein of in hetzelfde complex vaak een rusthuis aanwezig is, is het toch een heel ander gegeven. Hier heb je als oudere zelf de touwtjes in handen, maar krijg je wel de zorg waar je nood aan hebt.

Je eigen, nieuwe thuis

Een assistentiewoning of serviceflat is echt een nieuwe thuis die je helemaal kunt inrichten zoals je zelf wil. Je geniet er van de nodige privacy, kunt er bezoek ontvangen, je eigen potje koken en je gaat en staat waar je wil. Aan sociaal contact is er al helemaal geen gebrek, want serviceflats liggen vaak pal in het centrum van een stad of dorp, waardoor alles vlot bereikbaar is.

Heb je nood aan zorg, dan is er die mogelijkheid. Verpleging, verzorging of een huishoudhulp: alles wordt geregeld voor jou.

Tal van voorzieningen die het leven aangenaam maken

Een ander groot voordeel van wonen in een assistentiecomplex is dat je gebruik kunt maken van een enorm uitgebreid dienstenpakket en voorzieningen vaak op luttele meters van je serviceflat. Denk maar aan een brasserie met eigen kok, maaltijden-aan-huis, een kapsalon, pedicure, fitness, georganiseerde activiteiten en ga zo maar door. Zo pik je er zelf de zaken uit waar je zin in of nood aan hebt.

Prinsheerlijk wonen en altijd bereikbaar

De meeste serviceflats zijn uitgerust met de modernste technologieën waardoor het comfortabel en zorgeloos wonen is. In een oogwenk sta je in de fitness, laat je je onder handen nemen door de kiné of geniet je van een glas in een mooi aangelegde tuin waar je kan geniet van de zon.

De basiszorg en ondersteuning mag bij dan al ontzettend uitgebreid zijn, sommige operators gaan nog verder. Zo kan er een poets- en wasdienst zijn, een boodschappendienst, apotheekservice en meer. Stuk voor stuk zaken waarmee de dienstverlening gepersonaliseerd kan worden.

State of the art digitaal dienstenplatform

De meeste serviceflats beschikken over een digitaal dienstenplatform, een tool die je makkelijk via de tablet kunt bereiken en waar je alle mogelijke informatie op te vinden is. Maar net zo goed leg je afspraken vast of plaats je een bestelling. Je ontdekt er de menu van de brasserie, legt er een afspraak vast met de kapper of dokter, geeft de bestelling van je medicijnen door en je communiceert er met de woonadviseur en andere bewoners. Kortom, je hebt steeds alles bij de hand om het je leven in een serviceflat aangenaam te maken.

Verstandig investeren in een erkende assistentiewoning

Je kunt ook investeren een erkende assistentiewoning. Investeren in zorgvastgoed is fiscaal gunstig en met de verhuur hoef je je niet bezig te houden. Zo geniet je van een verlaagd BTW-tarief van 12% en betaal je bijzonder weinig belastingen op de inkomsten van je zorgvastgoed. Vastgoed is sowieso een verstandige en veilige belegging.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in