Verf en behang

De beste tips voor DIY muurbekleding

Wil je je kale muren wat opfrissen en met prachtige kaders aankleden, maar weet je niet waar te starten? Dan helpen deze drie DIY tips je zeker verder!

Kies voor muur schilderijen

Heb je ook een kijkje genomen in de prachtige villa van Gwyneth Paltrow in Architectural Digest? Zo niet, kunnen we je meegeven dat het een echte aanrader is voor wat interieur- en wandbekledinginspiratie! In haar eetkamer werkte ze met een handgeschilderd behang, wat zorgt voor een chique en warme sfeer. En no worries je hoeft zeker geen grote kunstenaar (of miljonair) te zijn om iets dergelijks in jouw huis te realiseren. Bij oudere huizen, komt een wandtekening van natuurtaferelen erg veel voor, en ook bij behangwinkels vind je originele exemplaren voor patronen. Ten slotte zijn muurstickers een grote trend geworden voor in kinderkamers. Als je een DIY-lover bent, kan je aan de slag gaan met een makkelijk DIY wandschilderij van bergen en een bos. Ook witte bloemen op een donkere muur geven die extra touch. Een slaapkamer of een saai toilet zijn de perfecte plekken om je creativiteit los te laten gaan.

Hergebruik kaartjes en foto’s

Kies jij je kerstkaartjes erg zorgvuldig uit of bewaar je elk kaartje dat in je huis terechtkomt? Dan hoef je helemaal niet ver te zoeken voor kunstwerkjes, maar kan je gewoon deze prachtige (en vaak originele) kaartjes aan een lijst toevoegen. Wanneer je eerder een klassieke stijl hebt, vind je veel mooie kaders in antiekwinkels. In een modern interieur kan je dan weer voor strakke houten of zwarte kaders gaan. Combineer mooie kaartjes, gezinsfoto’s, posters en keepsakes van op reis in een ‘gallery wall’. Het resultaat? Een toffe, persoonlijke wanddecoratie die je voor altijd zal koesteren.

Zoek een professionele inlijster

De wat goedkopere kaders van IKEA of op het internet zijn handig, maar wanneer je je foto’s of kaarten echt voor eeuwig wil koesteren, is het advies van een professionele inlijster onmisbaar. Zij kunnen je tips geven in verband met het materiaal en grootte van de kader, de kleur en materiaal van de passe-partout en de dikte van het glas. Voor op maat gemaakte kaders of lichtbestendig glas, ga je dus beter bij een professional langs. Zeker wanneer je zaken met emotionele waarde zoals geboortekaartjes, trouwkaarten of familiefoto’s wil inkaderen, is het aangeraden om te kiezen voor kwaliteitsvolle kaders en glas dat ervoor zorgt dat de kleuren niet vervagen door het zonlicht en het papier in tact blijft door de invloed van vocht of warmte.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in