Verlichting
Decoratie

De beste tips om te genieten van de herfst en winter

Sommige mensen zijn gek op de herfst en winter. Ze kijken uit naar het comfortabel en gezellig inrichten van hun huis. Heb jij niet direct dat ‘cozy’ gevoel als je aan de winter denkt? De tips in dit artikel kunnen je helpen om de komende herfst en winter optimaal te genieten door onder andere jouw huis gezellig te maken. We spenderen namelijk veel tijd binnen, dit nodigt ook uit om leuke hobby's op te pakken of eindelijk aan dat boek of die serie toe te komen.

Maak je huis en kantoor gezellig

De wintermaanden spendeer je voornamelijk binnen. Daarom is het belangrijk om je huis gezellig in te richten. Begin met de verlichting, want licht brengt gezelligheid met zich mee. Wil jij van je huis een ‘comfy cocoon’ maken? Kies dan voor tafellampen, deze brengen het licht letterlijk dichtbij je. Je zet de lamp namelijk op tafel, of dit nu je werktafel in je (thuis)kantoor of een side table in de woonkamer is. Vaak zijn gezellige accessoires zoals kussens, kleedjes of een lekker zacht vachtje al volop in de woonkamer aanwezig. Maar neem deze gezelligheid mee als je in een andere kamer bent. Leg ook op kantoor je dekentjes en andere winterse accessoires neer. En heb je last van een vermoeidheid door het korten van de dagen? Dan kun je ook een daglichtlamp kopen of een daglichtlamp peertje in je hanglampen draaien. Daglicht zorgt er namelijk voor dat je lichaam serotonine en melatonine aanmaakt, twee neurotransmitters waar je tijdens de wintermaanden vaak een tekort aan hebt.

Ga op in hobby's en activiteiten

Ken je dat gevoel dat de tijd vliegt door aandachtig ergens mee bezig te zijn? Dit kan een hobby zijn, zoals schilderen, tekenen, kralen rijgen of iets anders creatiefs. Ook een boek lezen of een serie of een film kijken, heeft dit effect. Begin in de herfst en winter met een nieuwe hobby, met een goed boek of met een leuke serie. Of kijk ‘s avonds een film. De meeste van deze activiteiten kun je perfect in de herfst en winter doen omdat je toch veel binnen bent. Kruip met een kleedje op de bank en pak een goed boek of zet een nieuwe serie aan. Door je gordijnen dicht te doen als het donker wordt, en gezellige lampjes in huis aan te zetten, maak je van de winter misschien ook wel jouw favoriete jaargetijde.

Werk aan je gezondheid

Hoewel de meeste mensen sporten voor een ‘summer body’, is het belangrijk dat je hier niet mee stopt wanneer de dagen korter worden. Ook sporten zorgt ervoor dat serotonine en endorfine aangemaakt worden, waar je in de winter soms een tekort aan kunt hebben. Daarnaast maakt sporten dopamine aan, deze stof is van directe invloed op hoe jij je voelt. Blijf dus vooral lekker sporten in de winter! Een andere manier om in de winter aan je gezondheid te werken, is door lekker te koken. Stamppotjes, stoofpeertjes en natuurlijk het kerstdiner. De winter nodigt uit tot creatief in de keuken bezig te gaan. Zet een leuk muziekje op, schenk jezelf een drankje in en geniet van deze heerlijke, huiselijke maanden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in