Decoratie

Alles wat je moet weten over interieur meubels kopen in het buitenland

Door de digitalisering en de grote hoeveelheid webshops is het heel toegankelijk geworden om producten in het buitenland te kopen. Zo ook voor meubels. Tegenwoordig kan je vanuit de woonkamer online een tv-kast, een bed, een set stoelen, lampen en nog veel meer bestellen en thuis laten bezorgen. De mogelijkheden en het aantal webshops is eindeloos. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van meubels online? Je leest het hier!

Reviews en keurmerken

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de webshop zelf. Zijn er bijvoorbeeld reviews aanwezig? Welk cijfer geven klanten deze webshop? Maar lees ook voor de zekerheid de meest recente reviews. Het kan voorkomen dat een webshop zo hard groeit, dat de kwaliteit achteruitgaat. Vaak zie je dit terug in de recente reviews.

Maar kijk ook eens naar de erkende keurmerken. Denk hierbij aan de veilig betalen keurmerken. Hoe veilig is het betalen bij deze webshop? Vaak staan deze keurmerken onderaan de website. Of neem een kijkje naar de klantenservice. Mocht het product defect zijn of terug moeten, dan weet je wat je moet doen en bespaar je veel onnodige zorgen.

Verstopte kosten

Ten tweede, wanneer je meubels bestelt in het buitenland, is de kans vrij groot dat er verstopte kosten aanwezig zijn. Maar wat wordt er bedoeld met deze verstopte kosten? De verstopte kosten zijn kosten die niet altijd overzichtelijk zijn. Vaak komen deze in de eindfase van het bestellen pas naar voren. Denk hierbij aan extra servicekosten, verzendkosten of wanneer je buiten de EU besteld: de bekende douanekosten.

Vooral het laatste kan hoog uitvallen wanneer je bij een webshop uit het buitenland besteld. Kijk daarom altijd naar de verzendlocatie van de webshop. Neem desnoods contact op met de klantenservice. Douanekosten kunnen namelijk vrij hoog uitvallen!

Productinformatie

Ten derde is het lezen van de productinformatie essentieel. Een meubel bestellen op basis van een afbeelding kan in praktijk tegenvallen. Kenmerken zoals de kleur en afmetingen komen niet altijd duidelijk naar voren in een afbeelding. Wat moeilijk is te zien in een webshop is de juiste kleur maar ook de afmetingen. Lees daarom altijd grondig de productinformatie door. Vaak staan hier alle afmetingen, materialen en nog meer handige informatie om een beter beeld van het meubel te krijgen.

Extra tip: Kijk altijd goed naar het aantal. Koop je echt een stoelen set mét vier stoelen of is de prijs per stoel.

Vertaling handleiding

Tot slot, de taal van de handleidingen. Het kan zomaar voorkomen dat er een buitenlandse handleiding mee wordt gestuurd. Ondanks de meeste ondernemers tegenwoordig kiezen voor een professioneel vertaalbureau die helpt met het vertalen van handleidingen voor hun producten, kiezen kleine ondernemers vaak nog om weinig aandacht te schenken aan een kwalitatieve handleiding. Hierdoor kan het voorkomen dat je de vastloopt met het installeren of in elkaar zetten van een meubel. Kijk daarom altijd op de website of er een informatie wordt gegeven over een handleiding of dat er hulp te vinden is met het installeren of in elkaar zetten.

Conclusie

Meubels bestellen in het buitenland is zeker een optie. Maar lees altijd eerst grondig de website en het product door. Dit scheelt veel onnodige zorgen en stress. Wil je meer zekerheid en minder risico? Bestel dan bij een webshop in de EU. Door de Europese afspraken ben je beter verzekerd dan bij webshops buiten de EU. Plus de kosten vallen lager uit door bij een Europese webshop te bestellen.

Extra tip: Wil je zakendoen met een webshop in het buitenland of wil je een contract, brochure of webshop professioneel laten vertalen? Vraag dan de hulp in van een vertaalbureau en help je klanten aan een zorgeloze ervaring!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in