Verf en behang

5 tips voor het kiezen van behang

Behang is een geweldige manier om wat kleur en persoonlijkheid aan muren toe te voegen. Het is gemakkelijk om behang voor elke kamer in huis te vinden, waardoor het een bijzonder aantrekkelijke keuze is als iemand huurt of iets tijdelijks wil. Het is wel wat lastiger om behang aan te brengen, huur hier dus een expert voor in en kies voor een e-chopper huren als uitje. Er zijn verschillende soorten behang, elk met zijn voor- en nadelen, waaronder vinyl, stof, papier en grasdoek. In dit artikel worden 5 tips besproken voor het kiezen van het geschikte behang dat het beste bij ieders behoeften past.

Behang

Behang is verkrijgbaar in verschillende texturen die dimensie en stijl kunnen toevoegen aan elk interieur. Als huiseigenaren gedurfde kleuren willen, maar niet iets te druks op hun muren willen, overweeg dan om tegelpatronen te gebruiken om ze een heel subtiel 3D-effect te geven. Ook kan het een goed idee zijn om juist voor renovlies behang te kiezen. Wallpapers met een metalen of getextureerde uitstraling werken goed in binnenkamers, omdat ze diepte en karakter aan de kamer toevoegen. 

Stof

Als je behang koopt waar stof in is geweven, krijg je in één keer stijl en textuur. Ze maken vaak stoffen behang van natuurlijke vezels, waaronder katoen of satijn. Deze interieurtrend wordt steeds populairder sinds het in de mode komt, omdat stoffen behang verschillende unieke looks en stijlen kan bereiken. De meeste interieurproducten kunnen textuur en kleur toevoegen aan binnenmuren in plaats van verf of andere materialen. Producten voor interieurdecoratie kunnen op binnenmuren worden gebruikt voor verschillende oppervlakken en stijlen dan verf of stoffen, waardoor ze meer opties hebben.

Kleur

De juiste kleur behang kan iemands interieur doen opvallen. Wallpapers zijn er in verschillende stijlen, waaronder metallic, getextureerd, stenciled en vinyl. De meest voorkomende achtergronden zijn plat (niet-glanzend) of met een subtiele glans. Het behang afstemmen op iemands interieur is eenvoudig met deze tip: schaduwen zorgen ervoor dat dingen donkerder lijken; licht zorgt ervoor dat dingen lichter lijken; kies daarom een ​​donker behang voor een donker interieur en andersom. 

Locatie

Je kan overal behang aanbrengen, zelfs in een home gym met competitie kettlebells. Je moet echter behang op deze oppervlakken aanbrengen, al kun je ook een deskundige inhuren. Ze moeten ervoor zorgen dat het een plek is waar ze het niet erg vinden als de kleur verpest wordt, omdat deze niet gemakkelijk kan worden verwijderd. Zorg ook voor voldoende ventilatie voor dampen, want sommige behangsoorten geven VOC’s af in de lucht wanneer ze tijdens de installatie worden verwarmd.  

Patroon

Behangpatronen variëren van heel eenvoudig tot druk en gewaagd. Patronen stellen mensen in staat een interieurontwerp te creëren dat uniek is en past bij hun stijl, zonder zich te beperken tot het schilderen van kleuren en ontwerpen. Probeer bij het kiezen van een patroonbehang de schaal (groter versus kleiner) van het patroon te mixen om het er niet te druk uit te laten zien als het uiteindelijk geplaatst is op een muur in je woning.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in