Interieurarchitect
Verlichting
De woonkamer

4 tips voor een stoer interieur

Sommige mensen houden ervan om eens in de zoveel tijd hun interieur helemaal om te gooien. Vaak worden de trends op de voet gevolgd en wordt er volop inspiratie gedaan. Zo lijken we geen genoeg te kunnen krijgen van een stoer, industrieel interieur. En inmiddels is het geen trend meer, een industrieel interieur is een blijvertje geworden. Wil jij ook jouw slaapkamer, woonkamer of werkruimte deze stijl geven? Hieronder geven we een aantal tips hoe jij deze stijl perfect kunt combineren.

Tip 1: Kies voor natuurlijke materialen

In een stoer interieur zijn vaak allerlei natuurlijke materialen terug te vinden. Zo wordt er vaak gebruikgemaakt van hout, staal en leer. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank in een cognackleur, of een stoere tafel met stalen poten eronder. Ook wordt er bij een industriële stijl vaak gekozen voor onafgewerkte materialen: denk bijvoorbeeld aan een stalen pijp als trapleuning of een onbewerkte kast. Laat deze natuurlijke materialen dan ook zeker terugkomen in jouw make-over en de basis is gelegd.

Tip 2: Denk aan verlichting

Verlichting is enorm belangrijk. Een woning kan namelijk snel kil aanvoelen als je niet kiest voor de juiste verlichting. Zo moet ten eerste het design van de lamp goed passen bij jouw inrichting. Denk bijvoorbeeld aan de robuuste, stoere lampen van Anglepoise. Deze lampen staan bekend om hun moderne en minimalistische design dat een perfecte combi is in jouw interieur. Kies vervolgens voor een warme lichtbron die genoeg sfeer afgeeft. Hierdoor wordt jouw stoere werkplek of woonkamer ineens een stuk knusser.

Tip 3: Sober kleurenpalet

Je kunt de muren van jouw interieur wit laten, maar een kleurtje voegt net wat meer pit toe. Geef de muur bijvoorbeeld een lichtgrijze kleur als je wil dat de ruimte alsnog rustig blijft, maar wel sfeer uitstraalt. Grijs past daarnaast ook goed bij stoere meubels. Je kunt ook kiezen voor een groene muur als je een iets gewaagder interieur wil. Deze kleur past perfect bij cognac en zwart. Daarnaast kun je ook spelen met kleuren in jouw accessoires: laat bijvoorbeeld een bepaalde kleur terugkomen in de kussens, het vloerkleed en bloempotten. Zo zorg je dat de ruimte aanvoelt als een geheel.

Tip 4: Geef nieuw leven in oude meubels

Oude meubels passen perfect in een industrieel interieur. Het is daarom leuk om bepaalde meubels nieuw leven te geven in jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan een oude kast die je een likje verf kunt geven in een donkere kleur. Zo zal een zwarte of een grijze kast perfect staan in een stoer, tijdloos interieur. Dit zijn vaak leuke klusjes en je bent duurzaam bezig. Win-winsituatie!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in