Interieurarchitect
De woonkamer
Meubelen interieur

3 ideeën voor een frisse home makeover om het nieuwe jaar goed te beginnen

In het nieuwe jaar is het normaal dat we grote veranderingen in ons leven willen doorvoeren. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is door je huis op te knappen. Door je interieur te veranderen krijg je een heel ander gevoel in je huis, je kan het bijvoorbeeld meer karakter geven door je oude tafel te vervangen door een boomstamtafel, maar je kan bijvoorbeeld ook een vloerkleed toevoegen onder je bank zodat je kamer een beetje gezelliger wordt. Er is genoeg mogelijk dus, lees verder voor 3 toffe tips die je helpen je huis een nieuwe look en feel geven!

Verf de muren opnieuw

Door je muren te verven verander je makkelijk de hele look van een kamer, dit is een van de makkelijkste manieren om je kamer een makeover te geven. Verder is het ook enorm leuk om zo nu en dan eens een andere kleur te hebben, anders word je wel heel snel gewend aan hoe het huis er uit ziet. Er zijn zoveel verschillende soorten verf die je kan gebruiken, dat het bijna onmogelijk is om geen kleur te vinden die je mooi vindt. Dus twijfel niet en ga opzoek naar een mooie kleur die past bij je interieur een probeer eens een nieuwe kleur aan de muur.  

Verander de verlichting

Verlichting bepaalt voor een groot deel hoe een kamer eruitziet. Of je nu gaat voor een klassieke, retro-look of een moderne vibe, verlichting kan een kamer echt transformeren. Er zijn veel verschillende manieren om je verlichting te veranderen, en je kan genoeg opties vinden die variëren van goedkoop tot heel duur. Het veranderen van de verlichting in je kamer kan zo eenvoudig zijn als het plaatsen van een aantal nieuwe lampen, maar het kan ook gaan om het installeren van nieuwe track lights of zelfs het verwijderen van een hele muur om een dakraam te plaatsen voor meer natuurlijk licht.  

Upgrade je meubels

Soms is het enige wat je nodig hebt om je huis op te frissen een simpele verandering van meubilair, of zelfs een nieuw meubelstuk dat in meerdere kamers kan worden gebruikt. Er zijn veel manieren waarop je meubels kan veranderen, maar onze tip is om te beginnen met grote stukken die echt aan vervanging zijn. Als je tafel echt toe is aan vervanging, zoek dan naar een mooie nieuwe vervanger zoals een eiken tafel. op deze manier kan je je kamer makkelijk upgraden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in