Aanbevolen partners

All vac
Vochtproblemen

Hevige regenval zorgt voor veel vochtproblemen in Vlaanderen

Door de hevige regenval van de afgelopen weken en de daaropvolgende eerste herfststormen zitten veel mensen met ondergelopen kelders en vochtige muren opgescheept. Deze winter zit er nog regen aan te komen. Wie last heeft van vochtproblemen wacht best niet te lang met deze te behandelen. Hoe langer je wacht, hoe meer het uiteindelijk gaat kosten.

Verschillende types vochtproblemen

Het is belangrijk om de juiste oorzaak te kennen alvorens je het probleem aanpakt. Daarom doen gespecialiseerde firma’s eerst een vochtdiagnose voor ze beginnen met het probleem aan te pakken. 
 

Opstijgend vocht

Als je muren niet voldoende zijn afgeschermd van het grondwater dan kan er vocht intrekken en naar boven stijgen. Dit kan opgelost worden door een vochtwerende folie aan te brengen of de muren te injecteren met een vochtwerend middel. Op deze manier kan het vocht, veroorzaakt door grondwater, niet meer stijgen en blijven je muren droog.
 

Doorslaand vocht

Dit type vochtprobleem komt voor tijdens periodes met veel neerslag. De buitenmuur neemt het water op en het vocht werkt zich naar binnen. Door de buitenmuur te laten behandelen met een waterafstotend middel kan je het probleem eenvoudig oplossen.

Vocht door lekkende leidingen

Een kapotte leiding kan lange tijd onopgemerkt blijven en langzaamaan vochtproblemen veroorzaken. Aangezien veel leidingen goed verborgen zitten is het ook niet gemakkelijk om het lek te vinden. Hiervoor vraag je best raad aan een vochtspecialist. Deze kan dan gemakkelijk het lek bepalen en herstellen. 
 

Vochtige kelder

Net zoals bij opstijgend vocht is ook hier het grondwater de grootste boosdoener. Via de keldermuren kan er water binnensijpelen waardoor je kelder al snel onder water komt te staan. Een andere oorzaak is natuurlijk hevige regenval die voor wateroverlast kan zorgen. Wie vocht in zijn kelder heeft doet er goed aan om dit onmiddellijk aan te pakken. De kelder vormt immers samen met de fundering de basis van je woning. Om dit probleem aan te pakken bestaan er 2 methodes. Enerzijds kan je ervoor kiezen om de kelder te voorzien van een drainagesysteem, anderzijds kan je de kelder laten dichten door een bekuiping aan te brengen.

Wees er op tijd bij

Wie op tijd zijn vochtproblemen aanpakt, kan zichzelf veel leed besparen. Als je vochtproblemen onbehandeld blijven dan kan dit leiden tot schimmels en zelfs afbrokkeling van muren. Schimmels zijn niet alleen schadelijk voor je woning maar ook voor je gezondheid. Je woning daalt bovendien in waarde en het kan zijn dat er hele muren moeten vervangen worden als het vocht de tijd heeft gekregen om diep in je muren te dringen.
 
Onderneem dus nu actie en verlos je van alle vochtproblemen. De Vlaamse overheid betaalt trouwens mee, want wie maatregelen neemt voor vochtbestrijding kan in aanmerking komen voor een verbeteringspremie van 750 euro!  Vraag nu je gratis vochtdiagnose aan en pak het probleem direct aan.
 

Dit is een publireportage. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in