Wellness

Wellnesstip: hulp bij de aankoop van een whirlpool

Almaar meer mensen gaan over tot de aankoop van een whirlpool om – alleen of in groep – te onthaasten in huis of in de tuin. Zo’n bad met bubbels is echter te kostbaar om in een bevlieging aan te schaffen. Rony Nijs, zaakvoerder van wellness-specialist Gervi, legt uit hoe je als koper de juiste keuze maakt bij de aankoop van zo’n bubbelbad.


Isolatie

Gervi was in 1984 de eerste firma die zich richtte op de verkoop van whirlpools. Tegenwoordig kun je er zelfs in de supermarkt voor terecht, maar kandidaat-kopers moeten toch zeer goed waakzaam zijn voor een aantal punten. “Ik denk daarbij in de eerste plaats aan de isolatie van de spa”, vertelt Rony Nijs. “Onze hot tubs zijn volledig geïsoleerd. We kunnen daardoor de energiekosten beperken tot maximaal 300 euro, bij een regelmatig gebruik van de whirlpool. Onze HotSpring kreeg dan ook het ‘Saving Energy’-label. Daarnaast is een HotSpring op elk moment gebruiksklaar, wat niet zo is bij spa’s die niet op temperatuur blijven. Op vlak van gebruiksgemak letten kopers best op het onderhoud van het water. Het onderhoud kan tot een minimum worden beperkt dankzij een systeem met constante circulatie en desinfecterende werking.”


Service

Ook besteden klanten het best veel aandacht aan de dienst-na-verkoop van hun leverancier. Probeer na te gaan of de leverancier over een eigen servicedienst beschikt en of onderdelen op elk moment voorradig zijn. Op die manier kun je lange wachttijden bij een eventueel defect vermijden. “Omdat wij ook groothandel doen, hebben we het merendeel van de onderdelen in stock liggen”, aldus Rony Nijs van Gervi. “Mocht dat niet zo zijn, dan worden de onderdelen zo snel mogelijk overgebracht.”


Ideale plaats


Beslis niet in een impuls om een whirlpool te kopen, maar denk vooraf ook al goed na over de plaats die dat bubbelbad moet krijgen. Een whirlpool heeft alleszins een vlakke ondergrond nodig en een elektriciteitsaansluiting.
Spreek ook goed met uw leverancier af waar de whirlpool geleverd zal worden. “Je zou niet de eerste zijn van wie de whirlpool gewoon op de stoep wordt afgeleverd. Gervi probeert om de klanten zo goed als mogelijk te adviseren over de beste plaatsing. We sturen een van onze medewerkers ook vooraf langs om samen met de kopers te overleggen waar de spa het best geplaatst kan worden.”


Bron: Gervi

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in