Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinafsluitingen

ThermoWood: duurzaam alternatief voor hardhout

Thermowood is door hitte verduurzaamd hout. Een milieuvriendelijk alternatief voor chemisch verduurzaamd (geïmpregneerd) hout. Ook in de plaats van tropisch hardhout is thermowood of door hitte verduuzaamd hout een kwalitatieve en ecologische keuze.

Thermisch behandeld hout

ThermoWood is thermisch behandeld dennenhout uit Europese bossen. Door de thermische behandeling transformeert het dennenhout tot een duurzaam stabiel materiaal, vergelijkbaar met het hout uit tropische bossen.

Ecologisch hout

Het met hitte behandelen van hout is een ecologisch interessant gegeven omdat op deze manier lokale, snelgroeiende houtsoorten opgewaardeerd kunnen worden tot een hernieuwbare grondstof die duurzaam en stabiel genoeg is voor buitengebruik.

Hout voor ramen en deuren

ThermoWood kan dus vlot worden toegepast voor gevelbekledingen als alternatief voor ceder of afromosia, voor terrassen als alternatief voor bangkirai en ipe, en voor ramen en deuren als alternatief voor meranti of afzelia en voor tuinschermen als alternatief voor gedrenkt hout. 

Brems is destijds als een pionier gestart met de introductie van ThermoWood op onze markt en slaagde erin om dit innovatieve product zijn eigen plaats te geven. De kwaliteit is intussen bekend en het gebruik ervan neemt toe.

Meer informatie: Brems.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in