Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinafsluitingen

Poorten van Padoek

Tropische hardhoutsoorten vallen steeds meer in de smaak. Begrijpelijk, want deze hardhouten gooien zowel op het vlak van esthetiek als qua duurzaamheid hoge ogen.

Wie tropisch hardhout zegt, kan niet om de herkomst van het hout heen. De groep Cras – waarvan Collstrop Garden deel uitmaakt - speelt een toonaangevende rol inzake hout van legale herkomst. Naast de opgelegde wettelijke bepalingen en invoerdocumenten heeft het bedrijf sedert begin 2005 op eigen initiatief in elk contract een bijkomende clausule over de herkomst van het geleverde hardhout opgenomen. Daardoor verbinden de leveranciers van het tropische hardhout zich ertoe om enkel hout afkomstig van legale houtkap te leveren. Bovendien wordt van elke leverancier van tropisch hardhout een bijkomende verklaring gevraagd ter bevestiging van de legale herkomst van de geleverde houtpartijen.

Voor het vervaardigen van zijn topcollectie poorten kiest Collstrop Garden voor padoek. Deze West-Afrikaanse houtsoort beschikt van nature over een hoge duurzaamheid (klasse I) en is daardoor uiterst geschikt voor buitentoepassingen in de meest barre en vochtige omstandigheden. Bijkomende troeven zijn de stabiliteit en de stevigheid van het hout, de fraaie warmrode kleur die onder invloed van zonlicht zilvergrijs wordt, en de uitgesproken houttekening.

Breed assortiment
Het assortiment poorten in massieve padoek omvat voor elk wat wils: een schuifpoort en 6 opendraaiende poorten.
Of u nu valt voor een landelijke stijl of de voorkeur geeft aan een strakke hedendaagse vormgeving, elke padoekpoort straalt klasse en degelijkheid uit.
De zelfdragende poort zonder rail Puerto heeft een open structuur en kan tot 2/3de van zijn totale lengte worden opgeschoven.

De basis van de opendraaiende poorttypes is een stevig vast kader, opgebouwd met pen-en-gatverbindingen voor maximale stevigheid.
De vormgeving van de poorten verschilt van model tot model. Zo is
Pamplona de privacytopper van de collectie dankzij een volledig gesloten verticale structuur die inkijk onmogelijk maakt.
Porto kreeg smalle openingen tussen de verticale houtstroken en trotseert met het grootste gemak de hevigste windvlagen.
De Palmapoort is onderaan volledig gesloten en heeft een decoratieve open kruisstructuur bovenaan.
Vlakke en geprofileerde houtstroken wisselen elkaar af bij de Panamapoort.
Paris heeft een gesloten vlak onderaan en een meer open structuur bovenaan.
Met een verticale open structuur en een decoratieve afwerking op de punt is Palermo een fraai alternatief voor een metalen hek.

Collstrop Garden maakt alle padoekpoorten op maat in de afmetingen die u wenst, met een maximum breedte van 5 m voor een dubbele poort in een enkele of dubbele opendraaiende versie.

Het beslag van de poorten is vervaardigd van verzinkt roestvrij staal en qua vormgeving afgestemd op het type poort.

In plaats van de traditionele houten paal of een gemetselde steun naast de poort kan u ook kiezen voor een functionele padoekzuil waarin videofonie, codeklavier en postbus stijlvol geïntegreerd worden.

De aanbevolen verkoopprijs van het assortiment padoekhouten poorten schommelt tussen 1.050 euro en 6.995 euro, inclusief btw en exclusief plaatsing.
De hoge kwaliteit en het vakmanschap van Collstrop Garden herkent u aan de in het hout gebrande kwaliteitswaarborg van 25 jaar.

Voor meer informatie Collstrop.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in