Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinafsluitingen

Meer dan een afsluiter: nieuwe trends in poorten en omheiningen

De Vlaming heeft een baksteen in zijn maag, en omrandt die dan liefst met een imposant hekwerk. In de nieuwe ‘Special Poorten en hekwerk’ worden de nieuwste trends toegelicht in – jawel – poorten en hekken. Van de nieuwe antracietgrijze tint bij Betafence tot de zijdelings openschuivende sectionale garagepoorten van Harol, Habitos stelt alvast enkele nieuwigheden voor.

Betafence goes antracietgrijs

Iedereen kent ze ongetwijfeld, de groene afrasteringen van gelast gaas die tuinen en andere domeinen omheinen zonder het uitzicht op het achterliggende landschap weg te nemen. Wie echter liever een andere kleur heeft, kan daarvoor voortaan terecht bij Betafence. Betafence voerde namelijk een onderzoek uit en niet minder dan 59 procent van de ondervraagden bleek antracietgrijs als favoriete kleur voor een stijlvolle omheining naar voren te schuiven. Daarom voert Betafence het concept Pantanet Family, waarvoor de basis al een halve eeuw geleden gelegd werd, vanaf nu ook uit in een nieuwe antracietgrijze variant. De adviesprijs bedraagt 11,37 euro per m², palen en toebehoren inbegrepen.
Info: Betafence

Houten sierpoorten

Tuinhoutspecialist Gardival heeft voor 2009 enkele nieuwe producten toegevoegd aan het gamma. Eén daarvan is de houten sierpoort Granada. De geschaafde planken van 16 op 95 mm en het decoratieve element met gekruiste latten van 16 op 45 mm zorgen voor een toegangspoort die uw woning of tuin meteen extra allure bezorgt. De pen- en gatverbindingen en het beslag met hoekheng maken dat ook de kwaliteit naar behoren is. Granada is verkrijgbaar in verschillende versies: een enkele poort van 1,8 op 1 meter en een dubbele poort van 1,8 op 3 meter. Daarnaast is ze ook beschikbaar in twee houtsoorten, namelijk dennenhout en iroko. De prijzen schommelen tussen 387 euro tussen een enkele poort uit dennenhout en 1 501 euro voor een dubbele poort uit iroko.
Info: Gardival 

Opzij, opzij, opzij

Sectionale garagepoorten zijn de laatste jaren volledig ingeburgerd. Harol gaat nog een stap verder en komt met de SP950, een laterale sectionale poort. Deze poort schuift zijdelings open in plaats van verticaal, wat ideaal is wanneer je bijvoorbeeld met de fiets de garage in wilt zonder de hele garagepoort te moeten openen. De laterale sectionale poort is op die manier ook een alternatief voor de klassieke sectionale garagepoort met een loopdeur. Bovendien zijn er op zo’n laterale sectionale poort geen beperkingen wat betreft de breedte van de poort. Gebruiksgemak en veiligheid staan centraal, met onder meer vingerklembeveiliging en een eenvoudig te bedienen motor. Wat de afwerking betreft, heb je de keuze tussen verschillende opties: vlakke panelen, panelen met houtnerfmotief, panelen met profilering, enz.
Meer info: Harol

De onzichtbare garagepoort

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een woning ziet waarbij duidelijk veel zorg besteed is aan elk detail, maar waarbij de garagepoort eigenlijk niet bij de rest van de woning past? Hörmann heeft hiervoor de oplossing: de nagenoeg volledig onzichtbare garagepoort. Het geraamte van deze poort bestaat uit aluminium, maar dit kun je laten bekleden met verschillende materialen, zoals staal, hout of aluminium. Door die vrije materiaalkeuze kun je de garagepoort op dezelfde manier aankleden als de rest van de woning en wordt de garagepoort als het ware onzichtbaar, ook al omdat de poort sterk in de gevel verwerkt wordt. Andere troeven zijn het optimale bedieningscomfort en de maximale functionele betrouwbaarheid van de poort.
Meer info: Hörmann 


Bron: Compleet Wonen - Poorten

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in