Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Tuinafsluitingen

Creatieve privacy

De tuin is een stukje vrijheid, een plek van jezelf. Om dat gevoel ook echt te ervaren, wil je niet dat de buren meeluisteren naar het gesprek dat je op je terras voert of dat de buurman je ziet zonnebaden vanuit zijn tuin. Kortom, om van de tuin te kunnen genieten heb je ook privacy nodig.
Er bestaan heel wat gekende manieren om privacy te brengen: een natuurlijke haag, een houten of betonnen schutting, een omheining uit draad waar je eventueel wat planten voor of door laat groeien. Maar het kan ook creatiever:
Noem het een natuurpuzzel. Met dit ingekaderd takkenvlechtwerk in verschillende formaten, stel je je omheining samen zoals je zelfs wilt. Het is zelfs mogelijk de kaders te combineren met handige bloembakken.
Deze schanskorven – of kisten uit draad - kun je met nagenoeg ieder materiaal opvullen. Ze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Enige aandachtspunt: voor bepaalde hoogtes kan een fundering nodig zijn.
Het mooie aan kokostuinschermen is dat het materiaal na verloop van tijd een natuurlijke patina krijgt. Het oranjerode kokos verdonkert tot een bruingrijs. Dankzij dit effect passen de schermen zich in iedere tuin in.
Beton kan ook mooi zijn. In dit geval fungeert een betonnen wand als inkijkbuffer vanuit een druk bewandeld en befietst natuurgebied. Dankzij de uitsnijding in de wand behouden de bewoners toch zicht op het natuurgebied.
Creatief en handig. Een wand van gestapelde kratten gevuld met teelaarde laat hier toe een heuse kruidenwand te creëren. U hoeft niet noodzakelijk voor een volledige kruidenwand te gaan, maar het biedt een basis voor eigen invulling.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in