Daktuin

Mobilane presenteert kant-en-klaar ecodak

Het ecodak van Mobilane, specialisten in kant-en-klare groenconcepten, is in diverse Europese landen een ware hype. Dit groendak bestaat uit voorgevulde cassettes die eenvoudigweg op het dak worden geplaatst. In de cassettes zitten vier soorten vetplanten of sedum, zodat het dak elk seizoen kleur geeft.


Groendak

Een dak met een natuurlijke begroeiing, die per seizoen van kleur verandert, geeft een fraaier aanzicht dan kale daken. Maar ecodakken, met vetplantjes of sedum, hebben ook een goede isolerende werking. Bovendien helpen ze het milieu een handje door fijnstof op te nemen. Ook verminderen ze de waterafvoer naar het riool, en hebben ze een waterzuiverende werking.


Eenvoudig te plaatsen

De Mobiroof Ecodakbedekking bestaat uit gepatenteerde ‘cassettes’ gevuld met puimsteen voor drainage en opslag van regenwater. De cassettes bevatten vier soorten sedum die het hele jaar door kleur geven. Leg de cassettes op het dak, klik ze aan elkaar en je groendak is al klaar.
Een ecodak is onderhoudsarm en perfect toe te passen op garage, tuinhuis, schuur, uitbouw en carport. Op platte daken en daken met een lichte helling, tot 20%, kunnen de cassettes geplaatst worden zonder extra voorzieningen. De cassette met Sedum heeft een afmeting van 54 bij 54 cm en een hoogte van 9 cm. Indien noodzakelijk, kunnen de cassettes gemakkelijk op maat worden gezaagd of geknipt. De randen zijn zo gemaakt dat ze bedekt kunnen worden met een laagje grind om te voorkomen dat stormwinden grip krijgen op het groendak.
De sedumbeplanting bestaat onder meer uit de soorten album, spurium, acre en hispanicum. Het gewicht per vierkante meter bedraagt ongeveer 40 à 46 kg in droge toestand en 52 tot 58 kilo bij volledige verzadiging. De adviesprijs per vierkante meter bedraagt 85,95 euro.


Info: Mobilane

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in