Wellness

Gezellig voor de haard onder de sterrenhemel

Tijdens ontspannen zomeravonden, wanneer de kolen van de barbecue hun rode kleur net verloren hebben, kan de gezellige gloed van een buitenhaard wonderen doen voor de sfeer. Voor wie niet graag hout verbrandt, zijn zulke luxueuze vuurkorven ook beschikbaar met gas als brandstof.


Sfeerhaard

Maar niet alleen tijdens (te) lange zomeravonden is het aangenaam vertoeven met vrienden rond een vuurkorf, ook tijdens het koude seizoen is het heerlijk buiten samen te zijn en samen te genieten van een stralende sterrenhemel. Op zo’n moment is het zalig te turen in de vlammen en de gedachten langzaam te laten wegglijden in de gloed van het vuur. Niet iedereen heeft echter de ruimte of de mogelijkheid in huis om een haard te installeren. Op zo’n moment is een sfeerhaard voor buiten (of binnen) een heel elegante oplossing.


Elektrische haard

Ook de elektrische haarden voor binnen, die werken met een afstandsbediening, spelen in op de behoefte aan een gezellige vuurgloed zonder hinder van rook of het verzamelen van hout. In het glazen venster van zo’n elektrische haard verschijnt een zacht vuur, wat niet meer is dan een illusie. Het ziet er echter heel natuurlijk uit en de stralingswarmte zorgt voor een aangename beleving. Het is de ideale oplossing voor druk bezette mensen die instant plezier willen hebben van hun aankoop. In zo’n geval is de aankoop van een traditionele haard, waarvoor bijvoorbeeld een rookkanaal aangelegd moet worden, een tijdrovende klus.
Deze elektrische haarden kunnen vrijwel direct aangezet worden. Het is slecht een kwestie van bevestiging aan de muur en de stekker in het stopcontact steken.


Veiligheid

Alle veiligheidsvoorschriften zijn duidelijk voorgeschreven. Je moet er echter rekening mee houden dat dit verwarmingsproducten zijn. Bepaalde onderdelen kunnen vrij heet worden. Daarom is het raadzaam, zoals bij alle buitenhaarden trouwens, om kinderen uit de buurt van brandende vuren te houden.
De buitenhaarden kunnen werken op propaangas, hout of het milieuvriendelijke bio-ethanol.



Bron: Gervi

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in