Huren en verhuren

Zwakke huurders beter beschermd

Minister van Justitie Stefaan De Clerck bereidt een wet voor die een zwaardere straf invoert voor verhuurders die zich schuldig maken aan illegale uithuiszettingen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.


Precieze cijfers over uithuiszettingen bestaan er niet. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) raamt het aantal aanvragen van eigenaars bij de vrederechter om een huurder met dwang uit zijn woning te zetten, zonder overdrijven, op honderd per week in Vlaanderen.

De uithuiszettingen zijn niet altijd wettelijk, klaagt VVSG aan. Soms gaat het om illegale huisuitzettingen waarbij de verhuurder de huurder van de ene dag op de andere letterlijk op straat gooit, zonder de geldende procedures te respecteren.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) bereidt nu dus een wet voor die een zwaardere straf invoert voor verhuurders die zich schuldig maken aan zulke illegale uithuiszettingen. Verhuurders zouden daarbij ook een financiële vergoeding moeten betalen aan de huurder, als schadeloosstelling.

Bron: Belga

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in