Vastgoedmakelaars

Vastgoedorganisaties

In het makelaarslandschap kom je een resem van afkortingen en namen tegen, de ene al belangrijker dan de andere. We proberen enige duidelijkheid te brengen met onderstaande toelichting.
BIV  BIV
Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars – kortweg BIV – werd in 1993 opgericht bij Koninklijk Besluit. Het BIV ziet in eerste instantie toe op de naleving van de toetredingsvoorwaarden tot het beroep van vastgoedmakelaar.
De organisatie stelt ook de voorschriften op van de plichtenleer en het stagereglement. Tegelijkertijd waakt ze over het naleven van de voorschriften in deze plichtenleer.
Tot slot houdt het de lijst van de stagiairs en de erkende vastgoedmakelaars bij. Kortom, een makelaar moet erkend zijn door het BIV om zijn beroep erkend te kunnen uitoefenen.
Het BIV telt op vandaag iets meer dan 9 000 leden.


CIB  CIB
CIB, voluit de Confederatie van Immobiliënberoepen, is een beroepsvereniging van vastgoedmakelaars. Naast vastgoedmakelaars vinden ook andere vastgoedberoepen zoals syndici, bouwpromotoren, vastgoedfiscalisten en vastgoedjuristen, onderdak bij deze organisatie.
CIB is regionaal georganiseerd. CIB Vlaanderen, CIB Wallonië en CIB Brussel zijn autonome organisaties die via CIB Nationaal en de Europese Raad van Immobiliënberoepen (CEPI) een hechte band hebben. CIB vertegenwoordigt tussen de 2.500 en 3000 erkende vastgoedmakelaars in Vlaanderen.


VVF  VVF
De Vlaamse Vastgoed Federatie is een andere beroepsvereniging voor vastgoedmakelaars. Net als het CIB verdedigt, informeert en vormt ze haar leden.
Ook het VVF is erkend door de Hoge Raad voor de Middenstand.


Immoview  Immoview
Immoview is een groep van erkende vastgoedmakelaars die de handen in elkaar hebben geslagen om zich sterker te kunnen profileren in de markt.
Door de samenwerking kunnen de aangesloten makelaars brochures gezamenlijk drukken, de aankoop van uithangborden centraliseren, de recrutering en opleiding van de medewerkers gezamenlijk verzorgen.


era  ERA
Ook Era – wat staat voor Electronic Realty Associates - is een makelaarsnetwerk dat zijn wortels in de VS heeft en sinds 1995 ook op de Belgische vastgoedmarkt actief is.
In België zijn er meer dan 100 ERA-kantoren aangesloten, stuk voor stuk erkende makelaars.


Century21   Century 21
Ook het Century 21 netwerk begon in de Verenigde Staten en zette net als Era in 1995 voet aan Belgische bodem. De Century 21-makelaars zijn franchisenemers.


Certes   Certes
Certes is een samenwerking van een selecte groep onafhankelijke, professionele vastgoedmakelaars. Kwaliteitsvolle dienstverlening is het fundament van hun netwerk. Alleen vastgoedmakelaars die zich onderscheiden door hun expertise, door efficiënte processen en een uitgesproken zin voor kwaliteit maken er deel van uit.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in