De zoektocht naar vastgoed

Tot drie jaar wachten op sociale woning

De wachtlijsten voor een sociale woning in de steden worden steeds langer. Antwerpen en Gent zijn samen goed voor 42% van de wachtenden.
In de stad Antwerpen lopen 22.386 aanvragen voor een sociale woning, een toename met 2823 in twee jaar. Daarmee heeft Antwerpen een aandeel van 24% in het totale aantal aanvragen in Vlaanderen. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers. Maar ook in andere steden wordt de lijst steeds langer. Gent heeft 17.427 aanvragen, Mechelen 2108. Antwerpen en Gent zijn samen goed voor 42% van alle aanvragen in Vlaanderen.

De wachttijden voor een sociale woning in de steden bedragen gemiddeld twee tot drie jaar. In Antwerpen moet gemiddeld 827 dagen worden gewacht, in Mechelen 849 dagen.

Migratie afremmen

Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) vindt dat de federale overheid de migratie moet afremmen. “Daarnaast moeten er meer controle op sociale fraude en een betere doorstroming naar de privémarkt komen”, zegt ze. “We kunnen niet onbeperkt sociale woningen bijbouwen in de steden. Dat vreet aan de publieke ruimte en het kost veel te veel geld.”

Bron: De Gazet van Antwerpen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in