De zoektocht naar vastgoed

Online bieden op vastgoed via 'Notaclick'

De Belgische notarissen hebben het onlineplatform 'Notaclick' gelanceerd om vastgoed te kopen en te verkopen. Geïnteresseerde kopers kunnen er elektronisch bieden op vastgoed en de notarissen staan garant voor een veilig, betrouwbaar en transparant verkoopproces.


Dat meldde de voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bart van Opstal, tijdens een persconferentie. 'Notaclick' is een nieuwe stap in de verdere modernisering van het beroep. Met het project willen de notarissen de openbare verkopen toegankelijker maken voor een breder publiek.


Bieden

"De verkopen zullen gemakkelijk te volgen zijn. Mensen hoeven niet per se vakantie te nemen, zoals bij een traditionele openbare verkoop. Ze kunnen zelfs biedingen uitbrengen vanachter de computer. Essentieel is dat we een systeem willen aanbieden dat optimale zekerheid biedt over het pand en de verkoop, zodat de koper en de verkoper de transactie zorgeloos kunnen afsluiten", zegt Van Opstal.


Bindend

De biedingen van kopers via 'Notaclick' zijn bindend. Bovendien wordt elk bod bevestigd met de elektronische identiteitskaart van de bieder en de daaraan verbonden pincode. De notaris zal gedurende het hele proces de nodige controles uitvoeren. Voor de verkoop worden de hoogste bieders door de notaris uitgenodigd in zijn kantoor om alle manipulatie en mogelijke pogingen tot fraude te vermijden.

Op 3 oktober kan voor het eerst elektronisch geboden worden. Meer informatie is te vinden op notaclick.be.


Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in