Vastgoedmakelaars

Om de tien dagen wordt één nepmakelaar veroordeeld

Om de tien dagen slaagt een rechtbank erin om, met behulp van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), een nepmakelaar te veroordelen. Dat meldt de beroepsorganisatie woensdag in een ledenmail.


De Leuvense rechtbank van koophandel legde vorige week een Antwerpenaar, die zich aan illegale vastgoedactiviteiten bezondigde, een beroepsverbod op en een dwangsom van 3.700 euro per inbreuk.

Van de twintig rechterlijke uitspraken die tijdens de eerste jaarhelft van 2011 werden uitgesproken, volgde de rechter het BIV in negentien opsporingsdossiers. 'Of anders bekeken: het afgelopen half jaar werd gemiddeld drie nepmakelaars per maand veroordeeld, of één om de tien dagen. Ter vergelijking: in heel 2010 won het BIV in negentien dossiers op een totaal van 23', aldus het BIV.

Illegale vastgoedmakelaars moeten hard bestreden worden, stelt BIV-voorzitter Luc Machon. 'Ze verzieken niet alleen het imago van de sector en zorgen voor oneerlijke concurrentie, ze vormen ook een gevaar voor de consument.'


Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in